Mijn vergissing van de afgelopen jaren, Niet meer informatie

Door Erno Hannink | 01 - Aandacht voor jezelf

dec 07

Waar ik me in vergist heb de afgelopen jaren.

Het gaat niet over meer kennis. Niet nog meer informatie. De mensen die ik ontmoet hebben geen behoefte aan nog meer informatie.

Ze denken van wel, maar dat is uitstel gedrag. Nog een gratis webinar opgeven, nog een eboek downloaden, nog een artikel lezen. Aanmelden voor de zoveelste lijst van iemand die een succesvolle methode heeft.mijn vegissing van afgelopen jaren, niet meer informatie


Informatie. Nog meer informatie. Nog veel meer informatie. Overload.

Een nieuwe manier om Facebook advertenties te gebruiken. Facebook groepen in zetten voor raving fans. Hoe je met webinars klanten binnenhaalt. Hoe je presentatie geeft die omzet oplevert. Hoe je online programma’s maakt waarmee je heel rijk wordt. Evenementen organiseert waar je een top omzet draait in een maand. Hoe je producten lanceert waarmee je maar één keer per jaar hoeft te lanceren. Hoe je een podcast opzet waarmee je iedere maand 5 cijfers verdient met advertenties. Hoe je live video inzet om klanten aan te trekken als een gek. Hoe je blogt zodat je nummer één wordt. Hoe je LinkedIn en emails inzet om meer leads te krijgen. Hoe je aan cold calling doet waar je geen moeite mee hebt. Hoe je een boek schrijft en op Amazon wint. Ik heb ze allemaal gezien. De glimmende kraaltjes die me afleiden van het werk wat ik echt te doen heb.

Het gaat niet over meer informatie. Niet nog meer workshops, cursussen, bootcamps of online programma’s.

Actie. Dat is nodig. Actie om dat te doen wat de klanten nodig hebben.

Daarvoor hoef ik niet veel te doen. In gesprek met mijn klanten en volgers.
Vragen stellen en luisteren.

Wie? Van wie word ik blij? Wie van deze mensen doet mijn hart sneller kloppen? Wie geeft mij plezier? Op wie ben ik verliefd? Wie zou ik het liefste helpen, al was het voor niets?

Wat? Wat is het probleem van deze personen? Waar lopen zij iedere dag weer tegen aan? Waar brandt het bij deze mensen? Wat is het waard voor deze mensen dat dit probleem wordt opgelost?

Hoe? Hoe los ik dit op? Hoe help ik ze het beste? Hoe ga ik ze bevrijden van dit probleem? Focus: 1 probleem

Wat als zij dit niet oplossen? Wat gebeurt er dan niet of wel? Wat als ik ze niet help? Focus: 1 oplossing

Actie! Stop met verzamelen van meer kennis. Stop met uitstellen en nog meer testen. Ik weet genoeg om ze te helpen. Ik ben goed genoeg. Ga aan de slag met deze mensen.

Breng deze mensen in beweging. Help ze actief bij de volgende stap.

Actie hebben zij nodig.

Succes.
Gelukkig.

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 5-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij zelfzuchtige beslissingen voor meer vrijheid. Mijn unieke eigenschap is om lastige vragen te stellen en je richting actie te duwen. Erno is auteur van 7 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno

Leave a Comment:

(2) reacties

Koos 7 december 2015

Spijker op zijn kop Erno

Reply
Fabiola 7 december 2015

Hoi Erno,
Ja een verfrissend standpunt. Ik ga het veld ook weer in! dat blijft gewoon de uitdaging…

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: