Meer resultaat door minder doen

Door Erno Hannink | Keuzes

okt 13

Wanneer je ervoor gaat zitten en ongestoord kunt werken aan het allerbelangrijkste dat je vandaag te doen hebt, hoeveel tijd verwacht je dan nodig te hebben?

De ervaring van ondernemers is dat wanneer ze niet werden gestoord tijdens de allerbelangrijkste actie, deze veel sneller klaar was dan ze van tevoren hadden verwacht.

Laten we samen een test doen en jouw allerbelangrijkste doel vandaag werkelijk gaan behalen. Ik doe met je mee.

Stap 1: Pak een post-it en schrijf bovenaan: “Succes is…” en schrijf daaronder op wat het allerbelangrijkste doel is dat je vandaag wilt realiseren. Wat is je belangrijkste actie voor vandaag?

Stap 2: Schrijf daarachter hoelang je verwacht ermee bezig te zijn.

Noot: wanneer dit langer is dan 30 minuten dan is je doel te groot en deel je het op in kleinere doelen en begin je met de eerste actie.

Stap 3: Verwijder alle afleiding van je werkplek.

 • Leg je mobiele telefoon in een andere kamer.
 • Sluit alle tabbladen in je browser.
 • Sluit de computers waar je niet op werkt tijdens jouw belangrijkste actie.
 • Sluit de deur van je kantoor met een notitie erop met “niet storen.”
 • Blokkeer inkomende gesprekken op je vaste telefoon.
 • Zeg tegen je collega’s dat je het komende halfuur niet gestoord wilt worden, onder geen enkele voorwaarde.

Stap 4: Leg een leeg vel papier naast je neer op je werkplek.

Stap 5: Nu ga je aan de slag met jouw allerbelangrijkste doel voor vandaag.

Je werkt in de door jou vastgestelde tijd alleen aan jouw allerbelangrijkste doel en aan niets anders. Wanneer je doel niet bereikt is in die tijd, dan schrijf je op wat je morgen gaat doen om het te bereiken en hoeveel tijd je dan nodig hebt.

Wanneer je bezig bent met deze actie kan het gebeuren dat er ondertussen gedachten naar voren komen over dingen die je nog moet doen, of dat je opeens een wild idee hebt. Bijvoorbeeld: je moet iemand (terug)bellen, je bent vergeten om te reageren op een e-mail of een idee dat je nu te binnen schiet omdat het zo rustig is.

Voor al deze gedachten die je te binnen schieten, terwijl je werkt aan je allerbelangrijkste doel voor vandaag, is dat lege vel papier. Je schrijft je gedachten op en gaat verder met werken aan jouw allerbelangrijkste doel voor vandaag. Dat vel papier met gedachten pak je op een later moment op. Niet nu, ook al kost het maar heel weinig tijd om het te doen.

De kern van de manier om meer gedaan te krijgen door minder te doen is:

 1. Schrijf je allerbelangrijkste doel voor vandaag op.
 2. Zet erachter hoeveel tijd je eraan gaat besteden.
 3. Blokkeer alle afleiding.
 4. Schrijf alle dingen die je te binnen schieten op op een leeg vel papier en pak dit vel op een ander moment op.
 5. Werk in de geblokkeerde tijd alleen aan je belangrijkste doel en aan niets anders.

Laat me hieronder in de reacties weten of de tijd die je in eerste instantie in gedachten had voor jouw belangrijkste actie te veel was, ongeveer klopte, of te weinig was.

De prioriteit voor jouw dag vaststellen

Tijdens de Habit Coach Certification moest ik een kerngewoonte kiezen waar ik me op ga concentreren als ik ondernemers help bij het creëren van gewoontes. Ik heb ervoor gekozen ondernemers vooral te helpen hun prioriteit van de dag vast te stellen. Dat is de kerngewoonte waar ik ze bij help.

Door ze kleine stapjes te laten zetten en ze hun prioriteit van de dag te laten vaststellen help ik ondernemers te gaan doen wat echt belangrijk is voor hun bedrijf. Wil jij hier ook mee aan de slag? Lees dan Attention! van Rob Hatch (binnenkort in de podcast) of krijg mijn begeleiding via de Coach.me-app. Meld je hier aan, vraag me eerst hoe je een week deze methode gratis test.

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.