Meer verkeer via Facebook – gebruik de info box

Door Erno Hannink | d. Narrow Networking

aug 06

Wil je meer verkeer van Facebook naar je website? Start dan met een link in de info box. Als je er ‘www’ of ‘http://’ voor zet wordt de link klikbaar.
De info box vind je aan de linkerkant van je pagina en profiel onder de foto.

Mijn tip gebruik een link in je persoonlijke profiel om mensen de weg te wijzen naar je professionele pagina. En gebruik in je professionale pagina een link naar je website, weblog en/of Twitter.

Link in persoonlijk profiel

Mensen kunnen landen op je persoonlijke profiel bijvoorbeeld via een van je gezamenlijke vrienden die een update van jouw leuk vindt of er op heeft gereageerd. Dit betekent waarschijnlijk dat ze je nog niet kennen. Ze kunnen daarom terughoudend zijn om een verbinding met je aan te gaan (‘Vrienden worden’). Klikken op ‘Vind ik leuk’ op een pagina is veel eenvoudiger. Als je deze bezoeker dan een directe link geeft naar je professionele pagina is dat handig.
Zo kunnen bezoekers eenvoudig naar je pagina gaan en op ‘Vind ik leuk’ klikken.

Link in professionele pagina

Er is geen reden om mensen van je professionele pagina te verwijzen naar je persoonlijke profiel. De bezoekers zijn professioneel in je geïnteresseerd en het is dus een goed idee om ze te laten zien waar je website is. Je kunt ze ook een direct link naar je twitter account, of dat gratis rapport, of je nieuwsbrief geven.

Enkele voorbeelden van info boxen in Facebook pagina’s en profielen.

Charlene Li op Facebook


Charlene Li heeft een persoonlijk profiel en een professionele pagina.
In haar persoonlijke profiel wijst ze naar naar professionele pagina. In haar pagina laat Charlene de kans liggen om naar haar website of blog te wijzen. Voeg een link toe voor meer informatie over haar nieuwe boek – aangezien ze dit noemt – is mijn tip voor Charlene. Je kunt meer over haar vinden in Charlene’s blog.

Stephanie Ward – Firefly Coaching


Stephanie Ward gebruikt een link naar website in haar persoonlijke profiel. In de Informatie box, direct onder de info box, vind je een lijst van klikbare links inclusief een naar haar professionele pagina op Facebook. Haar professionele pagina is Firefly Coaching, met ook hier weer een directe link naar haar website.

In dit voorbeeld is de link naar haar pagina minder goed te vinden en vraagt extra aandacht van de bezoeker. Het aantrekken van fans voor je professionele pagina is een belangrijke doel voor je persoonlijke profiel. Deze link direct zichtbaar hebben in de info box is mijn tip voor Stephanie. Meer over Stephanie op FireflyCoaching.com

Mari Smith


Mari Smith verbind met mensen op Facebook en Twitter. Op haar persoonlijke profiel verwijst ze de bezoekers naar haar professionele pagina. Ze zit op het huidige limiet voor vrienden voor een persoonlijk profiel (5.000 vrienden). Dus ze nodigt de bezoekers uit in haar professionele pagina. In haar professionele pagina nodigt ze je uit om ook te verbinden via Twitter. Haar website: Mari Smith

Rohit Bhargava


Rohit Bhargava verwijst in zijn persoonlijke profiel naar zijn professionele pagina. In deze pagina zitten enkele elementen in de afbeelding die lijken op knoppen. Het zijn geen knoppen. Er is geen link in de info box, dus je moet de links handmatig in de browser invoeren om met Rohit te verbinden op andere platforms. Voeg de 4 links toe aan de info box is mijn tip voor Rohit. Je kunt meer van hem lezen op zijn Influentual marketing blog.

Andere voorbeelden

3 voorbeelden van andere pagina’s:
Linda Mooie links naar de belangrijkste kanalen voor Linda – Twitter, website en YouTube.
KLM – Geen links, niets. Tip, plaats een link naar de hoofdwebsite van KLM en andere kanalen.
iPhoneClub – de meeste bezoekers voor deze pagina zullen waarschijnlijk via de website komen. Toch is een link naar de website handig voor die bezoeker die de site zelf nog niet kent.

Dit is mijn inspiratie voor links in jouw info box voor je persoonlijke profiel en je professionele pagina.
Mijn tip:

  • Een link naar je pagina in je persoonlijke profiel
  • Een link naar je blog/website/newsletter in je professionele pagina

Zo werkt het


De info box.

  1. Klik op het potloodje – je kunt wijzigen
  2. Voeg de link toe inclusief www of http://
  3. Klik ergens naast de info box – de wijzigingen worden opgeslagen

Wil je met me verbinden op Facebook?
Persoonlijk profiel ernohannink
Mijn pagina – ErnoHanninkNL – klik op ‘Vind ik leuk’ en je krijgt meer tips over Facebook voor je bedrijf.

Inspiratie voor dit artikel van The 10 Second Facebook Fix Guaranteed to Send You More Traffic

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed