Wat moet je in de gaten houden om optimaal productief te zijn – Johan D’Haeseleer 1/3

Door Erno Hannink | Podcast

sep 20

Dit is de eerste aflevering uit een serie van 3 met Johan D’Haeseleer (JoDha), één van de bekendste timemanagement experts uit België. Sinds 2004 leert hij kenniswerkers hoe ze effectiever kunnen werken, meer kunnen verdienen, en meer resultaten halen in minder tijd.

Hij startte in 2009 als fulltime ondernemer om ExtraTijd (www.extratijd.be) te brengen in Vlaanderen en Nederland en daarbuiten.

Daarnaast is Johan co-founder van 21lobsterstreet, een Heavy-Metal liefhebber, occasioneel muzikant en boekengek.

Eerder gesprek met Johan over zijn grootste fout.

Johan DHaeseleer Podcast

Episode 65

Johan is een experimens

Johan heeft een diploma Industrieel Ingenieur en Internationale MBA aan de Vlerick Management School.

Johan heeft me uitgenodigd om mee te doen aan zijn training Mastering your todo list. En dat heb ik gevolgd in maart 2015.

Show notes

Je kunt met hem verbinden op:

Extratijd.be

Opvallende uitspraken uit het interview:

  • Ondernemers hebben altijd tijd te kort, via mijn bedrijf probeer ik ondernemers meer tijd te geven.
  • Als je spreekt over productiviteit in een productiebedrijf, spreek je over output/input. Als ondernemer heb je beperkte middelen.
  • Ik probeer deze beperkte middelen in de gaten te houden. Hier zijn ook bottlenecks. Als ik meer output wil realiseren moet ik de bottleneck optimaliseren.
  • Dit is ook weer gegeven in het TEAM-model, waar in je Time, Energy, Attention en Money kunt inzetten. Deze middelen zijn beperkt.
  • Als je weinig Energy hebt, kost het ook meer Time en Attention.
  • De 4 beperkte middelen zijn dus communicerende vaten.
  • Je wilt niet alleen nu productief zijn, we moeten ook aan onze productiviteit in de toekomst denken.
  • Werk waarvoor je niet veel mentale energie nodig hebt, doe je in de middag.
  • Als het je te veel van een van de middelen kost, dan zit er een bottleneck. Ga experimenteren om de bottleneck overwinnen. Zoek de meest elegante manier.

Download jouw bonus van Johan

Haal hier jouw bonus op die Johan voor je heeft klaargezet Extratijd.be/erno1

 

Luister de andere afleveringen met Johan:

Bewaren

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed