Het begin van een nieuw decennium – niet bijzonder

Door Erno Hannink | Keuzes

dec 27
een-nieuw-decennium

Een moment net als alle andere. Je kunt iets bijzonders maken van de overgang naar het nieuw decennium, maar het is een dag net als vele andere in een leven.

Samen vieren we een nieuw begin op 1 januari om 0.00u, maar er is geen nieuw begin. Het is een dag in mijn leven, een dag die ik vandaag leef.

Voor je bedrijf een nieuw jaar, de winst staat weer op nul, en er staat nul euro omzet in het overzicht. Het gevoel dat je weer van voor af aan begint. Na al het werk van afgelopen jaar druk je de resetknop in en springt de teller op nul. Waarom eigenlijk?

Voorheen schreef ik grootse plannen voor het komende jaar, nu niet meer. De plannen zijn een richting, meer niet. Iedere dag kan er iets gebeuren waardoor je grootse plan in het water valt.

Of je doet iedere dag één ding waardoor je werkt aan je langetermijnvisie.

Het is net als met werken aan je gezondheid. Fit worden lukt niet met één dag CrossFit, hardlopen, fietsen of zwemmen. Een gezond gewicht bereik je niet met één dag vasten of gezonde voeding. Dit is een gewoonte die je ontwikkelt, iedere dag weer. Iedere dag bewegen en iedere dag gezond eten zorgen ervoor dat je gezonder wordt.

Een bedrijf waarmee je klanten helpt die jou ervoor belonen, bouw je niet in één dag of jaar. Hier bouw je iedere dag aan met gewoontes en een visie.

Is het nieuwe decennium een bijzonder moment?
Voor mij niet. De eerste dagen van januari zijn net als de laatste dagen van december. Dagen waarop mijn gewoontes voor me werken.

  • Op tijd opstaan
  • Lezen
  • Schrijven
  • Vasten
  • Hardlopen
  • De drie belangrijkste acties voor vandaag.

Waarom zou ik de teller op nul zetten? In januari bouw ik verder aan wat ik de afgelopen dagen, weken, maanden en jaren heb gebouwd. Met mijn langetermijnvisie in beeld heb ik dit teruggebracht naar dagelijkse routine, om mezelf te ontwikkelen en klanten te helpen.

De jaartelling, kerstdagen en oud & nieuw zijn rituelen, het zijn bedenksels van de mens. Ze zijn ooit bedacht en je kunt ze dus ook loslaten. 31 december en 1 januari kun je ook zien als andere weekenden in het jaar.

Zo merk ik ook dat het loslaten van financiële doelen voor mijn bedrijf me veel meer rust geeft. Focus op mijn gewoontes en aandacht voor de klanten en contacten geeft mij plezier.

De gewoontes ontwikkelen die mijn visie ondersteunen. Ik plan de vijf belangrijkste acties voor het komende jaar en de drie belangrijkste acties voor het komende kwartaal (de planning die het verschil maakt). Net als ieder kwartaal.

Het zijn de belangrijkste acties die alle overige acties eenvoudiger of overbodig maken (uit The One Thing).

Dit proces heeft het afgelopen jaar mooie gesprekken, fijne klanten en leuke resultaten opgeleverd. Vandaag is een nieuwe dag met nieuwe kansen en bekende gewoontes.

Let’s go.

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.