Nooit verkopen in een netwerkgesprek – Jolanda Wicherson

By Erno Hannink | Podcast

dec 11

In deze aflevering het interview met businesscoach Jolanda Wicherson.

Shownotes

Net als veel ZP’ers hoorde Jolanda bijna bij die 50% die binnen 5 jaar na de start van hun onderneming afhaakt.

Gelukkig heeft het concreet maken van haar strategie en focus haar gered! Door niet te blijven hangen in denken. Maar door gewoon te gaan doen, ervaren.
Inmiddels is ze succesvol in wat ze doet en helpt daar jaarlijks vele ondernemers mee.

Ze is onder andere bekend geworden met haar Acquisitiebord en het spel, in 8 stappen zakelijk vrienden maken. In juni 2015 werd ze zakenvrouw van Flevoland.

Haar website http://www.jolandawicherson.nl/

Dit zijn een aantal quotes uit ons gesprek:

  • Ik ben een ondernemerscoach, ik zoek uit wat bijzonder is aan een persoon en maak dit zichtbaar.
  • Een succesvol ondernemer is iemand die bereikt wat hij of zij voor ogen heeft. Dan ben je voor mij succesvol. Ikzelf stel telkens nieuwe doelen op, zoals elk jaar iets bijzonders neerzetten, zoals een event of een product.
  • Als je bereid ben om alle stappen te zetten en de confrontatie met jezelf aan te gaan, dan word je succesvol.
  • Mijn droomklant is een vrouw met ambitie. Ondernemende vrouwen die bereid zijn om stappen te zetten. Hier werk ik het lieft mee.
  • Door je doel specifiek te maken, kun je het doel meten. Ik meet zelf best wel veel om zo mijn doelen in de gaten te houden.
  • Het acquisitiebord wat ik heb ontworpen is een praktische tool waarmee je structuur kunt aanbrengen in het ondernemen en wordt tegenwoordig door veel ondernemers gebruikt.
  • Er zijn meerdere contactmomenten nodig met een klant om een relatie op te bouwen. Daarom is het niet verstandig om meteen te gaan verkopen. Zorg dat een persoon je aardig gaat vinden, want mensen doen alleen zaken met aardige mensen.
  • Er liggen zoveel kansen op straat, maar we zien ze niet. Ik ben er van overtuigd dat je soms van je mindset af moet wijken om die kansen te pakken.

Personen die Jolanda noemde in het gesprek:

About the Author

Ik help zelfstandige professionals (ZP-ers) internet slim te gebruiken zodat ze meer klanten krijgen. Klanten aantrekken is de sleutel. Mentor, auteur en spreker over Klanten Aantrekken. Auteur van het boek Laat de klant naar jou komen en Kies je doelgroep. Initiator van verschillende evenementen als SOBCon Europe, SMC Netherlands, SMC Amsterdam, WordCamp Netherlands, Social Media Event. Balans in ondernemerschap en familie is belangrijk. Getrouwd met Monique en vader van onze zoon en dochter. Oprichter van Hannink Online Media (een netwerk bedrijf). Meer over Erno op de Over mij pagina

Leave a Comment:

(2) comments

[…] Mijn persoonlijke tip, luister ook naar de podcast aflevering Nooit verkopen in een netwerkgesprek met Jolanda Wicherson. […]

Reply

[…] Mijn persoonlijke tip, luister ook naar de podcast aflevering Nooit verkopen in een netwerkgesprek met Jolanda Wicherson. […]

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: