Nooit verkopen in een netwerkgesprek – Jolanda Wicherson

Door Erno Hannink | Podcast

dec 11

In deze aflevering het interview met businesscoach Jolanda Wicherson.

Shownotes

Net als veel ZP’ers hoorde Jolanda bijna bij die 50% die binnen 5 jaar na de start van hun onderneming afhaakt.

Gelukkig heeft het concreet maken van haar strategie en focus haar gered! Door niet te blijven hangen in denken. Maar door gewoon te gaan doen, ervaren.
Inmiddels is ze succesvol in wat ze doet en helpt daar jaarlijks vele ondernemers mee.

Ze is onder andere bekend geworden met haar Acquisitiebord en het spel, in 8 stappen zakelijk vrienden maken. In juni 2015 werd ze zakenvrouw van Flevoland.

Haar website http://www.jolandawicherson.nl/

Dit zijn een aantal quotes uit ons gesprek:

  • Ik ben een ondernemerscoach, ik zoek uit wat bijzonder is aan een persoon en maak dit zichtbaar.
  • Een succesvol ondernemer is iemand die bereikt wat hij of zij voor ogen heeft. Dan ben je voor mij succesvol. Ikzelf stel telkens nieuwe doelen op, zoals elk jaar iets bijzonders neerzetten, zoals een event of een product.
  • Als je bereid ben om alle stappen te zetten en de confrontatie met jezelf aan te gaan, dan word je succesvol.
  • Mijn droomklant is een vrouw met ambitie. Ondernemende vrouwen die bereid zijn om stappen te zetten. Hier werk ik het lieft mee.
  • Door je doel specifiek te maken, kun je het doel meten. Ik meet zelf best wel veel om zo mijn doelen in de gaten te houden.
  • Het acquisitiebord wat ik heb ontworpen is een praktische tool waarmee je structuur kunt aanbrengen in het ondernemen en wordt tegenwoordig door veel ondernemers gebruikt.
  • Er zijn meerdere contactmomenten nodig met een klant om een relatie op te bouwen. Daarom is het niet verstandig om meteen te gaan verkopen. Zorg dat een persoon je aardig gaat vinden, want mensen doen alleen zaken met aardige mensen.
  • Er liggen zoveel kansen op straat, maar we zien ze niet. Ik ben er van overtuigd dat je soms van je mindset af moet wijken om die kansen te pakken.

Personen die Jolanda noemde in het gesprek:

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed