Wat ga je juist nu leren?

Door Erno Hannink | Keuzes

aug 21

Het blijft voorlopig nog een bijzondere tijd, waarin we afstand moeten houden, zo min mogelijk bij elkaar komen en zoveel mogelijk werken vanuit huis. Een tijd met veel onzekerheden en kansen.

Het is een goede tijd om iets nieuws te leren. Iets wat je al jaren wilde leren. Een nieuwe vaardigheid die je nu verder gaat helpen of het versterken van een vaardigheid die je straks verder gaat helpen.

Waarom zou je juist nu iets willen leren?

Het maakt je gelukkiger. Alleen dit al zou voldoende moeten zijn om iets nieuws te leren. Onszelf ontwikkelen is een van de vijf dingen die ons als mens gelukkig maken, en het hoeft niet veel te kosten, behalve tijd energie.

De vijf dingen:

  1. Verbind (met andere mensen).
  2. Wees actief (bewegen, lopen, wandelen).
  3. Wees opmerkzaam (wat gebeurt er om je heen?).
  4. Leer.
  5. Geef.

Er zijn zoveel dingen die je kunt leren als ondernemer in deze periode. 
Dit is ook een goed moment om de mensen in je team te laten leren.

Een aantal vaardigheden die je als ondernemer wilt versterken:

Kies een onderwerp waar je meer over wilt leren, ga op zoek naar blogs, artikelen, onderzoeken, boeken, presentaties op video, een online cursus en leer. Leer en doe iedere dag iets om de nieuwe vaardigheid te ontwikkelen.

Dit leer ik nu

De extra ruimte die in mijn agenda is ontstaan gebruik ik om nieuwe dingen te leren. Zo heb ik de online workshop van Rory Sutherland over behavioral economics bijna afgerond. Hier leerde ik over het gedrag van mensen en hoe ik dit kan inzetten om ondernemers te helpen.

Verder leer ik nu in het Habit Coach Certification van Coach.me. Dit is een programma van acht weken waarin ik leer om als coach mensen te helpen betere gewoontes te ontwikkelen. 

Verder heb ik de afgelopen vier maanden veel geleerd met de boeken die ik heb gelezen voor de boekencast met Tom van der Lubbe. Zo leerde ik over de economie en waarde met het boek en de presentaties van Mariana Mazzucato.

Wat ga jij leren?

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.