Personal Branding voor een organisatie

Door Erno Hannink | 03 - Aandacht voor je bedrijf

dec 21

Is het mogelijk om personal branding in te zetten in een grotere organisatie?
Twijnstra Gudde denkt van wel. De interim manager Marketing en Communicatie is vertrokken. Dus zijn op zoek naar een ervaren Manager Marketing en Communicatie manager.

De regie van het merk Twynstra Gudde is in handen van de afdeling Marketing en Communicatie. De medewerkers van deze afdeling bewaken en sturen de corporate branding en coachen en begeleiden onze adviseurs en managers bij hun personal branding. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de marketing- en communicatiestrategie, relatiemanagement en campagnes, interne communicatie, salesondersteuning en informatiemanagement.


Zelf denk ik ook dat het slim is bij een adviesorganisatie aandacht te schenken aan personal branding. Je hebt dan aan de ene kant het merk van je bedrijf en daarnaast de branding van die individuele specialisten. De verschillende specialisten werken bij allerlei opdrachtgevers het is slim om je dan als specialist duidelijk te positioneren.

Ook Pentascope, bijvoorbeeld, werkt hier aan. Afgelopen Lifehacking Academy kwam ik er achter dat deze specialisten dat soms best lastig vinden. Promotie van jezelf, een beetje marketing van jezelf of jezelf verkopen dat vind niet iedereen even gemakkelijk.

Martijn Hulst publiceerde dit in zijn weblog.

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.