Category Archives for "Persoonlijk"

jan 02

7 dingen die ik leerde van 7 mensen in 2014

Door Erno Hannink | Persoonlijk

Het was een bijzonder jaar 2014. Focus op een paar onderwerpen het hele jaar door. Het Handboek Hyperspecialisatie heeft veel ruimte en aandacht gekregen afgelopen jaar.

Een mooie start met mooie resultaten in februari. Een omzet eindsprint in december waardoor deze maand nog net iets beter in omzet werd dan februari.

Natuurlijk waren er ook mindere momenten zoals de masterclass hyperspecialisatie met maar één aanmelding. Wat overigens wel een mooie dag werd samen met Gitta in Hilversum. En het blijven verschuiven van andere geplande evenementen. Te weinig presentaties voor de boektoer. Dit alles heeft vooral te maken met focus op deze onderwerpen en doorzetten.

Terugkijkend op 2014 heb ik een aantal dingen geleerd het afgelopen jaar. Deze dingen zal ik blijven gebruiken, ook in 2015. En ik hoop dat ik ook dit jaar weer veel mag leren van de mensen om mij heen.

Verder lezen

sep 10

Lifebook E751 uitpakken voor #lifebook4life project

Door Erno Hannink | Persoonlijk

Een maand geleden werd ik een uitgenodigd om me in te schrijven voor het Lifebook4life project. Ik zou een Fujitsu Lifebook voor 6 weken thuis krijgen om te testen.

Twee weken geleden kreeg ik het leuke nieuws dat ik was uitgekozen om mee te doen aan dit Lifebook4life project. Afgelopen week werd de Lifebook afgeleverd.

De komende 6 weken krijg ik 10 opdrachten. Wanneer ik 6 van de 10 opdrachten afrond mag ik de Lifebook zelfs houden. Dan weet je dat dit in feite een gesponsord artikel is 🙂

De eerste opdracht is een video maken van het uitpakken. Gelijk maar gedaan dus.


Verder lezen

sep 05

Augustus 2011 cijfers en manuscript klaar

Door Erno Hannink | Persoonlijk

Augustus was een hele vreemde maand voor mij op deze site. Ik heb een maand niets gedaan op de site en toch heb ik een aantal records gebroken.

Afgelopen maand was een maand van focus. In augustus had ik 3 afspraken, waarvan 1 halve dag en 1 gehele dag. De gehele dag was een mastermind dag met 3 ondernemers. Hierover later meer. De focus van afgelopen maand lag bij mijn nieuwe boek Kies je doelgroep.

Het enige artikel dat ik op ernohannink.nl gepubliceerd heb in augustus was Twitter, man versus vrouw op 2 augustus.

Voor de zomer heb ik toch nog 3 nieuwe projecten geaccepteerd waarvan een in augustus. Hier werd dus ook nog tijd aan besteed maar voor de rest was het boekschrijven. Waar in juli de dag nog werd verdeeld in een artikel schrijven op deze site en in de middag aan het boek, was augustus alleen maar ruimte voor schrijven van het boek.

En het is gelukt. Afgelopen weekend zijn de laatste 3 hoofdstukken verstuurd naar de uitgever A.W. Bruna.
Het boek heeft in totaal vijf hoofdstukken. Er zijn nog een paar dingen die ik nog moet afronden voor het boek zoals bronnen, maar verder is het manuscript klaar. Klaar!

Maar wat is er de afgelopen maand op deze site gebeurd?
31 augustus had de site een record aantal bezoekers: 909
Verder lezen

jul 30

Beter worden dan we zijn

Door Erno Hannink | Persoonlijk

Dat is wat alchemisten doen. Ze laten zien dat, wanneer we er naar streven om beter te worden dan we zijn, alles om ons heen ook beter wordt.

En dat is waarom de kracht van liefde van belang is. Want als we liefde hebben, dan streven we er altijd naar beter te worden dan we zijn.

Twee belangrijke elementen die ik haal uit The Alchemist: A Fable About Following Your Dream van Paulo Coehlo (aff)

In april had ik een gesprek met de Liz Strauss (@lizstrauss) de Comment Queen en Teacher. Na dat bijzondere gesprek sprak ik later die dag ook met Stephanie Ward (The Connection Queen).

Via Architect and builder (reactie van Liz) kwam ik bij Alchemist (idee van Stephanie) als een omschrijving van wat ik doe.

Enkele dagen daarna in onze mastermind meeting reageert Becky op deze omschrijving, “Het spreekt mij niet zo aan. Het klinkt als weer een nieuwe route en uiteindelijk is een alchemist niet succesvol. Het lukt niet lood te veranderen in goud.”
Verder lezen

jun 10

Persoon achter de internetondernemer – netrepreneurs van Martin Metzmacher

Door Erno Hannink | Persoonlijk

Martin Metzmacher (@martin_m) is een internetondernemer in Dortmund, Duitsland. Je kunt meer over hem lezen via martinmetzmacher.com, .de en NL. Zijn bedrijf is Seriousmarketing.

3 juni is Martin een nieuw project gestart, netrepreneurs. Hier wil hij de mens achter de succesvolle internetondernemer tonen. Er is meer dan alleen de trucs en tricks volgens Martin. Persoonlijkheid speelt een belangrijke rol. Bekijk zijn uitleg over het hoe en waarom van deze site (in het Duits):

Martin heeft een goede band met Nederland en spreekt vloeiend Nederlands. Hij was een Research Master student bij het Behavioural Science Institute aan het Radboud Universiteit in Nijmegen.
Verder lezen

jun 09

Blijf trappen als je met de fiets de heuvel af gaat

Door Erno Hannink | Persoonlijk

Volgens mij zijn er twee soorten mensen:

  1. Mensen die stoppen met trappen als ze met de fiets een heuvel af gaan
  2. Mensen die blijven trappen als ze de heuvel af gaan

Cycling

Mijn lenzen beginnen met te irriteren. Voor een deel heeft dat te maken met de droge lucht waar we deze lente mee te maken hebben. Een ander deel heeft te maken dat de lenzen die ik in had ongeveer een maand oud zijn. Tijd voor vervanging.
Verder lezen

mei 09

Het wordt tijd om uit de kast te komen

Door Erno Hannink | Persoonlijk

Het wordt tijd dat ik iets met je ga delen. Iets waar ik altijd een warm gevoel voor heb maar hier niet echt over geschreven heb. Als je me beter kent dan weet je waarschijnlijk al waar ik het over ga hebben.

Je kent mijn belangrijkste drive – klanten aantrekken. Of beter nog, mensen zoals jij helpen bij het aantrekken van klanten.

Veel zelfstandige professionals die ik ‘ontmoet’, hebben een interessant aanbod en een mooi bedrijf. Ze krijgen de klanten vaak uit het netwerk, en ze willen dat dit eenvoudiger gaat. Ze willen online ook klanten aantrekken.

Via verschillende kanalen ontdekken ze de mogelijkheden van online en social media. Op de zoektocht hoe ze deze mogelijkheden zelf kunnen inzetten landen ze soms hier en leren meer over het gebruik van LinkedIn, Facebook en bloggen bijvoorbeeld.
Verder lezen

mei 05

Mark Horvath van Invisible People krijgt een GMC Terrain

Door Erno Hannink | Persoonlijk

SOBCon is een evenement waar je rijker van wordt. En met rijk bedoel ik in dit geval niet financieel, sterker nog het kost een aardige duit om er bij te zijn en de reis naar Chicago en het verblijf.

Op hele andere vlakken wordt je wel rijker. Je ontmoet mensen zoals jij, die open staan voor connectie. Dat kan ook op andere plekken en daar hoef je niet speciaal voor naar Chicago. Maar voor mijn doel, internationaal spreken, ontmoet ik daar mensen in andere netwerken.

Verder wordt ik er rijker van als ondernemer. Je leert van bekende sprekers die echt iets te zeggen hebben als Steve Farber, Micheal Port. Ik leer altijd enorm van de organisatie door Liz Strauss en Terry Starbucker. Je leert van de andere ondernemers aan de tafel waarmee je werkt aan de mastermind na iedere presentatie.
Verder lezen

nov 25

Testing Ecto

Door Erno Hannink | Persoonlijk

Werk op mijn nieuwe MacBook Pro en test Ecto. Op mijn PC gebruik ik vooral tijdens live blog events Windows Live Writer. Ecto is het alternatief voor de Mac.

Ik ben benieuwd. De Mac gaat de harde test met Le Web over 2 weken.