De Podcast masterclass bij de Advertising Heroes

Door Erno Hannink | Marketing met audio

okt 29
De Podcast masterclass bij de Advertising Heroes

Via LinkedIn kreeg ik de vraag van Jacarrino, eigenaar van Advertising Heroes, of ik mee wilde werken aan een podcast aflevering over podcasten. Hij wilde een masterclass maken over podcasten met mij.

“Leuk. Zeker gaan we dat doen. 
Noem een paar data.”, was mijn reactie.

Vrijdag 25 oktober werd het. Rond 16.30u moest ik bij het kantoor van Advertising Heroes zijn, met de grote oranje Q op het dak.

De podcastopname is gelijk ook een live stream opname. Het is dus belangrijk dat we op tijd beginnen, want de show van Jacarrino begint iedere vrijdag om 17.00u.

Door mijn routeplanner te volgen had ik de grote oranje Q op het dak helemaal gemist. Ik stond bij een grote deur van een bedrijfspand met ook een oranje Q erop, maar dit leek mij toch niet goed. Na een kort telefoontje bleek ik aan de achterkant van het pand te staan. Dat was dus snel opgelost.

Terwijl we naar binnen lopen, praten we over Doetinchem want daar heeft Jacarrino gewoond en had hij ook zijn kantoor. Nu zit hij alweer een jaar met zijn bedrijf in Huissen.

Dan gaan we naar zijn kantoor en studio voor de opname. We praten wat en ondertussen werkt Jacarrino zijn livestream checklist af. Staan de camera’s goed, staat de uitzending klaar, is alles voorbereid voor het inbellen van een gast? Check, check en zo verder. Tot het 17.00u is en de uitzending begint.

Jacarrino stelt me allerlei vragen over

  • waarom ik de podcast heb,
  • de gasten,
  • het ritme,
  • hoe ik de podcast gestart ben,
  • de apparatuur,
  • de marketing rondom een podcast,
  • tips voor beginners en nog veel meer.

Het werd een leuke uitzending voor ons beide. 

Bekijk hier het gesprek met Jacarrino en mij over ondernemen en podcasts.

Hoe maak je een succesvolle PodCast – met als gast Erno Hannink | de vrijdagmiddag van 25/10/2019

Hoe maak je een succesvolle PodCast – met als gast Erno Hannink | de vrijdagmiddag van 25/10/2019* Geluid aan *Erno Hannink heeft tot nu toe maar liefst 221 Podcasts gemaakt met meer dan 75.000 downloads (bron: Podbean). Jacarrino zal met deze ervaringsdeskundige de volgende vragen de revue laten passeren:- Waarom moet je met een Podcast beginnen?- Wanneer wel en wanneer niet beginnen?- Materiaal | Gasten | Frequentie | Distributie | Marketing- Welke gouden tip had jij Erno Hannink voor #1 gegeven?- Na hoeveel PodCasts had jij het gevoel om dat het format stond?- Welke zaken heb je tijdens je Podcast gewijzigd?- Wat is je meest succesvolle Podcast?Wil jij dus meer weten over het medium 'Podcast' en wat dit voor jou kan betekenen, dan is deze Podcast zeker een aanrader voor jou!Daarnaast bellen we met Maria Mazarakis over haar e-book 'Uitgeocacht Eitje'. Deze is gratis te downloaden via: www.mariamazarakis.nl#podcast #ernohannink #kennisiskracht

Geplaatst door Advertising Heroes op Vrijdag 25 oktober 2019

Het podcast kanaal van Advertising Heroes Jacarrino vind je op Podbean.

Hier vind je podcast en live stream op de site van Jacarrino.
www.advertisingheroes.com/hoe-maak-je-een-succesvolle-podcast-met-als-gast-erno-hannink-de-vrijdagmiddag-van-25-10-2019/

Artikelen over podcasts

Wil je meer leren over podcasts lees dan ook:

Vervolg

De aflevering duurde langer dan ik had verwacht. Nadat de livestream was stopgezet praten we nog uitgebreid na. Jacarrino vroeg of het mij interessant lijkt om ook een vergelijkbare masterclass over bloggen te doen. “Jij blogt al zo lang, daar heb je ook veel ervaring in.” 

“Natuurlijk gaan we dat doen.
Noem maar wat data.”, was weer mijn reactie.

Word vervolgt.

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 8-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij beslissingen voor meer resultaat zonder harder te werken. Mijn unieke eigenschap is vragen stellen vanuit oprechte nieuwsgierigheid en de essentie van de lessen te benoemen. Drie keer per jaar organiseer ik het 4B evenement, voor ondernemers die met andere ondernemers willen sparren over onderwerpen als focus, missie, winst, communicatie, marketing, medewerkers en meer. Erno is auteur van 10 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) de RSS feed of via LinkedIn.