Category Archives for "Regiozzp"

aug 13

Aantal zelfstandigen zonder personeel in Nederland

Door Erno Hannink | Regiozzp

Door een column van Karen Romme werd ik wakker geschud over het aantal zelfstandigen of ZZP-ers. Veel mensen die ik ken werken voor deze doelgroep en het grootste deel van mijn klanten maakt deel uit van deze doelgroep. Welk aantal zzp-ders hanteer jij voor je plannen?

In Hoeveel zzp’ers zijn er? zegt Karen

470.000
“De door onze overheid betaalde serieuze onderzoeksbedrijven komen echter veel lager uit. Het CBS berekende dat er begin 2009 ruim 470.000 bedrijven waren waarin maar één persoon werkte. En de instantie die veel kwalitatieve onderzoeken uitvoert naar (klein) ondernemerschap in Nederland, het EIM, ziet er nog minder. Dat schatte dat er begin 2010 ruim 400.000 zzp’ers waren, ondanks het feit dat het aantal zzp’ers al jaren schijnt te groeien.”

Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP’ers), freelancers, eenpitters en zelfstandig ondernemers; voor zelfstandigen zijn diverse benamingen in omloop.
Verder lezen

jul 08

Telefonische acquisitie uitbesteden – Marianne van de Water

Door Erno Hannink | Regiozzp

Het koud bellen naar je potentiële klanten is niet iets wat iedereen even leuk vindt. Marianne van de Water van QPS (Quorum Preliminary Sales) vindt dit juist heerlijk om te doen.

Ze vindt het leuk om veel te bellen. Daarnaast is ze volhardend en gaat lang door met het benaderen van het contact. Door haar werkwijze vindt de contactpersoon die niet erg en meestal zelfs prettig dat ze er weer aan herinnerd worden.

Ze maakt afspraken voor zelfstandigen voor een verkoopgesprek. Ook zorgt ze voor het onderhoud van relaties bijvoorbeeld na een evenement. Kijk naar het interview met Marianne en leer van haar tips over hoe jij het koud bellen kunt verbeteren of uitbesteden.

Telefonische acquisitie uitbesteden – Marianne van de Water RegioZZP from Erno Hannink on Vimeo.

Ze is bestuurslid van Stichting Vrouwelijke Entrepeneurs en je vindt haar op LinkedIn.

Van haar LinkedIn pagina:

” Professional Cold Calling. Voor mijn werk heb ik een enorme passie, ben enthousiast, gedreven en aanhoudend. Dat komt als professional goed uit ! Talent is het vermogen bepaalde vaardigheden tot uitzonderlijk niveau te ontwikkelen. Dat is wat ik doe ! En ervoor zorgen dat u een goede afspraak heeft !”

jul 05

Tips om je presentatie te verbeteren – Yolanthe Smit

Door Erno Hannink | Regiozzp

Yolanthe Smit helpt mensen met passie te spreken. De video laat zien dat iedereen kan leren goed en met passie te spreken. De video geeft je goede tips over hoe ook jij een goede presentatie kunt geven.

Een belangrijke tip die ze geeft in de video is de 5 A’s

 • Awareness – bewustwording
 • Acceptance – acceptatie
 • Adjustment – aanpassing
 • Application – toepassing
 • Assertiveness – soms nee zeggen

Tips om je presentatie te verbeteren – Yolanthe Smit RegioZZP from Erno Hannink on Vimeo.

Verder lezen

mei 31

Met strategisch PR plan gegarandeerd publiciteit in de media

Door Erno Hannink | Regiozzp

Het bedrijf Newzone communicatie pr van Trix Vertogen helpt zelfstandigen en ondernemers in het MKB redactioneel in de media te komen. Redactionele aandacht heeft veel meer waarde dan een advertentie in diezelfde media.

Public Relations is voor iedere ondernemer van belang en je vindt het in alle aspecten, bijvoorbeeld hoe je de telefoon opneemt, of je antwoordapparaat bericht, zegt Trix. PR 2.0 maakt voor Trix niet zo’n verschil, internet en social media is toegevoegd aan je PR. Let vooral ook op al je offline communicatie zoals het naambordje bij je deur.

De website van Newzone.nl staat vol met tips en advies over hoe jij zelf de juiste redactionele aandacht krijgt. Haar 2-wekelijkse nieuwsbrief zorgt er voor dat je deze tips direct in je inbox ontvangt. Trix schrijft ook op haar eigen blog, Free Publicity Blog over Public Relations en Business door Newzone Communicatie en PR

Ze vertelt in de video wat er in ieder geval in het persbericht moet staan. Verder geeft ze ook tips wat jezelf kunt doen en verbeteren aan PR.

Met strategisch PR plan gegarandeerd publiciteit in de media – Trix Vertogen RegioZzp from Erno Hannink on Vimeo.

Verder lezen

mei 28

Hulp bij het Ondernemingsplan voor zelfstandigen

Door Erno Hannink | Regiozzp

Een ondernemingsplan voor een zelfstandige ondernemer. Hoe belangrijk is dat?
Wie leest dat plan eigenlijk? Wat doe je er in de dagelijkse praktijk mee? Wat staat er minimaal in het plan?
Allemaal vragen die ik aan Elsbeth van Lienden heb gesteld. Elsbeth is expert op dit gebied.

Elsbeth van Lienden help zelfstandigen en kleine bedrijven in de zakelijke dienstverlening vanuit hun passie te focussen op het krijgen van meer klanten, structuur aan te brengen in de werkzaamheden en resultaatgericht te ondernemen. Haar bedrijf heet Centipede en vind je op schrijfjeondernemingsplan.nl

Heb jij een ondernemingsplan?
Of heb jij daar wat hulp bij nodig? Bekijk de video voor antwoorden en tips van Elsbeth.

Hulp bij het Ondernemingsplan voor zelfstandigen – Elsbeth van Lienden RegioZzp from Erno Hannink on Vimeo.

Verder lezen

mei 25

Met een virtual assistant meer focus

Door Erno Hannink | Regiozzp

Een virtuele assistent is een luxe die we ons als zelfstandige professional zouden moeten gunnen. Door deze ‘luxe’ ben je in staat om je te concentreren op de belangrijkste taken van jouw bedrijf. De niet essentiële taken kun je laten uitvoeren door een assistant.

Voor de virtuele assistent hoef je geen kantoorruimte vrij te maken. Heb je bijvoorbeeld kantoor aan huis dan kan een VA je op afstand uitstekend helpen je werk nog leuker te maken.

Marloes van Wingerden werkt als Virtual Professional Assistant ofwel VPA in haar bedrijf VP .A.

Marloes is geïnspireerd door het boek 4 Hour Work Week van Timothy Ferris. In dit boek vind je nog meer virtual assistants maar dan in de VS en India. In Nederland vind je ook een aantal virtuele assistenten.

De taken van een virtuele assistent zijn bijvoorbeeld:

 • e-mail afhandelen
 • Agendabeheer
 • Telefoonaanname
 • Tekstverwerking
 • Schrijven
 • Locatie zoeken voor je evenement
 • Boeken van je reizen
 • Marktonderzoek
 • Data invoeren

Met een virtual assistant meer focus – Marloes van Wingerden RegioZzp from Erno Hannink on Vimeo.

Verder lezen

mei 17

Interimmer wordt commercieler voor beter werk – Steven Duinhouwer

Door Erno Hannink | Regiozzp

Steven Duinhouwer heeft vanuit zijn bedrijf Commercieel Nederland commerciële trainingen verzorgt voor Interim Professionals en ZZP-ers. Een training om te leren hoe je makkelijker en efficiënter opdrachten kan genereren. Een punt waar menig ZZP-er of interimmer kan verbeteren en zo meer opdrachtgevers kan overtuigen zegt Steven.

Steven is sinds 1 mei 2010 gestart als als Commercieel Manager bij Brunel en lid van het management team geworden. Op het moment dat we dit interview gepland hadden werkte hij nog volledig voor zijn eigen bedrijf: Commercieel Nederland. Hier heeft hij een aantal commerciële vacaturesites zonder intermediairs zoals commercieelnederland.nl, commercieeloverijssel.nl en commercieeltwente.nl.

Na overleg hebben we besloten het gesprek door te laten gaan en te concentreren op commerciële vaardigheden die interimmers (zelfstandigen) nodig hebben om aan de slag te komen bij een opdrachtgever. In de video bespreken we dan ook een aantal tips over hoe zelfstandigen zich commerciëler kunnen opstellen bij een bureau of opdrachtgever.

Volgens Steven is een acquisitiegespek te vergelijken met een sollicitatiegesprek. Je solliciteert naar de opdracht.
In de video hebben we het onder andere over de 6 B’s die je als zelfstandige kunt gebruiken voor de inventarisatie van de opdrachtgever.

 1. Branche
 2. Bedrijf
 3. Bestaande situatie
 4. Behoefte
 5. Beslissingstraject
 6. Budget


Verder lezen

apr 22

Tips om beter te schrijven voor het web – Annelies Verhelst

Door Erno Hannink | Regiozzp

Annelies Verhelst schrijft teksten voor het web en optimaliseert sites vanuit haar bedrijf Insperidé.

Annelies schrijft o.a. op haar weblog Anneliesje. Ze schrijft er over Social Media en (online) Marketing, Branding en andere dingen die haar opvallen. Door hier te schrijven en in gesprek te gaan met de mensen die reageren trekt ze klanten aan.

Schrijf je eigenlijk voor de zoekmachine of voor de bezoeker? Bij sommige optimalisatiespecialisten krijg ik het gevoel dat ik vooral moet schrijven voor de zoekmachine. Annelies maakt het onderscheid tussen tekst en techniek. Volg haar tips en scoor beter bij de bezoeker en de zoekmachine.

Aan het einde van de video hebben we het ook nog over Social Media Guru’s. Zijn die er eigenlijk wel?

Tips om beter te schrijven voor het web – Annelies Verhelst RegioZzp from Erno Hannink on Vimeo.

Verder lezen

apr 20

Scoor als zelfstandige in de media – tips van Janneke Boer

Door Erno Hannink | Regiozzp

Vrouwenindemedia.nl is een initiatief van Janneke Boer, om meer vrouwen in de media te krijgen. Waarom zou je hier op moeten staan en waarom wil je in de media als expert.

Janneke Boer oprichter is ook eigenaar van Buro Wullenhoven waar ze de marketing public relations verzorgen voor ambitieuze vrouwelijke ondernemers die willen groeien door een professionele en positieve exposure in de media.

Public Relations is de communicatie met jouw interne en externe relaties. Vaak betekent het vooral dat je free publicity probeert te verkrijgen. Met een artikel in een magazine of krant door slim om te gaan met nieuws en relaties. Een artikel geschreven door een journalist heeft een heel andere waarde dan een advertentie in hetzelfde medium.

Ze verteld waarom ze vrouwenindemedia is gestart en waarom dit zo belangrijk is voor vrouwen. Verder geeft ze een aantal tips hoe je er voor kunt zorgen dat je in de media aandacht krijgt, voor vrouwen en mannen. Bekijk de video voor de tips.

Scoor als zelfstandige in de media – tips van Janneke Boer RegioZzp from Erno Hannink on Vimeo.

Verder lezen

apr 15

Het Nieuwe Werken wat is het en wat kun jij er mee – Alex Vermeule

Door Erno Hannink | Regiozzp

Het nieuwe werken is een begrip dat steeds meer een vlucht neemt. Bedrijven gebruiken het te pas en te onpas om te laten zien dat ze iets met het nieuwe werken doen. Wat het nieuwe werken is? Mmmm.

Alex Vermeule van Het Nieuwe Werken blog gaat je in dit video-interview meer vertellen over het nieuwe werken. Wat is nog meer naast de techniek. Wat kan de zelfstandige ondernemer er mee?

Alex noemt in de video TinyChat – een handige dienst om snel een online chat te starten.

De Rabobank gebruikt ook het Nieuwe Werken; ze noemen het ‘Rabo Unplugged, een andere manier van werken’. In dit programma draait het om zes principes:

 • minder regels,
 • meer verantwoordelijkheid,
 • meer ondernemerschap,
 • samenwerken en kennisdelen,
 • tijd- en plaatsonafhankelijk werken en
 • activiteit-gerelateerd werken

Een interessant lijstje voor bedrijven om te kijken naar HNW.

Het Nieuwe Werken wat is het en wat kun jij er mee – Alex Vermeule RegioZzp from Erno Hannink on Vimeo.

Alex Vermeule vind je natuurlijk als auteur op het blog en verder vind je hem onder andere op zijn site AlexVe LinkedIn, Twitter, Facebook.