Verkopen aan bestaande klanten – 1 van 5

Door Erno Hannink | Podcast

okt 29

In deze aflevering gaan we het hebben over verkoop aan bestaande klanten.

Waarom doen we dit?

verkopen (1)

Omdat deze klanten ons al kennen en ervaring met ons hebben, verkoopt dit een stuk gemakkelijker. Een interessant boek hierover is “Referral of a lifetime”. Belangrijk is dat je regelmatig contact hodut met je klanten, ook als ze geen producten willen.

Tim Templeton heeft hier een relatiebeheersysteem voor bedacht, wat bestaat uit 4 delen. Je begint met het opstellen van een lijst met 250 namen. Gebruik bestaande contacten. Deze lijst deel je op in 3 soorten contacten, A, B en C.

  • De A-contacten zijn de mensen die je zeker weten gaan aanbevelen.
  • Van de B-contacten weet je dit nog niet zeker, maar als je ze het verteld doen ze dit waarschijnlijk wel.
  • Van de C-contacten weet je het niet, maar je wil graag contact met ze houden.

Nu neem je contact op met deze mensen en vraagt of je ze kunt helpen en aan hen vraag je weer om meer mensen die je kunt helpen.

Nu ben je in contact met mensen die waarschijnlijk ook nieuwe producten van je willen kopen.

Begin vandaag nog met de lijst op te stellen. Je zult zien dat je snel aan de 250 namen komt. De verdeling ligt ongeveer rond de 10% A-contacten, 20% B-contacten en 70% C-contacten.

Door het luisteren naar deze mensen krijg je weer nieuwe energie en kan je meer mensen helpen. Ook zul je zien dat je ideeën opdoet. Vergeet niet aan het eind van een gesprek aan een contact of hij nog meer mensen kent die jij kunt helpen.

Luister  naar de volgende aflevering in deze serie over verkopen.

Follow

About the Author

Erno is de Social funnel Specialist. Zijn missie, de slechte online resultaten van goede bedrijven de wereld uit helpen. Cursussen, Advies en Coaching voor ondernemers en organisaties. Winstoptimalisatie van jouw online marketing en verkoop dat is waar je Erno voor inschakelt. Erno is auteur van 7 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show en wekelijkse case study videos. Lees meer over Erno

Leave a Comment:

(1) reactie

[…] heb ik een lijst van 250 mensen gemaakt waarmee ik regelmatig direct contact mee ga houden (de 250×250 lijst). Dit doe ik door actief contact te zoeken met deze mensen, door te bellen en kaartjes te sturen […]

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: