Van overleven als solopreneur naar all-in ondernemen – Esther Gons

Door Erno Hannink | Podcast

jun 21

Vandaag het gesprek met Esther Gons.

Esther is founding partner van NEXT Amsterdam, investeert en coached digitale startups en helpt bedrijven met hun digitale innovatie. Wat heb je nodig om succesvol innovatie te schalen binnen een organisatie.

Esther Gons next Amsterdam

Esther is co-Auteur van het boek ‘De corporate Startup” dat dit jaar de internationale award managementboek van het jaar won op het gebied van innovatie. Esther is al ruim 20 jaar ondernemer, visueel strateeg, met een passie voor het bewijzen dingen anders kunnen.

Esther ken ik uit de tijd dat we als blogger naar events als Le Web en Next ging. Esther legde presentaties grafisch vast, waar ik video en tekst gebruikte. Met Esther sprak ik over te vroeg zijn met nieuwe producten en diensten. Wanneer zij er genoeg van had gingen andere bedrijven er echt commercieel van profiteren.

We hadden het over holistisch denken in een seriële omgeving. Waarom het starten van een bedrijf met een partner een belangrijke stap was voor haar. Hoe zij events inzetten om nieuwe klanten aan te trekken. Wat de volgende locatie wordt van Next en waarom. Hoe investeren in het begin van een startup succesvol kan zijn. De eerste exit is ondertussen een feit.

Veel plezier met de inzichten van Esther.

Show Notes

Episode 159

“Je kan niet groter zijn dan jezelf als je zelfstandig ondernemer bent. Jij bent je eigen brand.”

“Zodra je beslist, ik ben een bedrijf, kun je andere mensen aan je binden.”

“Eigenlijk zou je juist een proces willen hebben voor innovatie.”

“Verkoop is geen verkoop. Het is vertellen hoe jij dingen ziet en wat dan de uitkomst zou moeten zijn.”

 

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.