Met 30 medewerkers ontspannen ondernemen en groeien – Edwin Vlieg

Door Erno Hannink | Podcast

feb 07

Edwin Vlieg Moneybird

Vandaag het gesprek met Edwin Vlieg.

Edwin is mede-oprichter van het online boekhoudpakket Moneybird. Al 10 jaar bouwt hij samen met zijn team aan de beste manier voor ondernemers om eenvoudig hun boekhouding bij te houden. Verder vindt hij het belangrijk om een goede werkomgeving te creëren, waarin transparantie, focus en ritme belangrijke uitgangspunten zijn.

Ze stonden al even op mijn lijstje, de oprichters van Moneybird, mogelijk omdat ik enthousiast gebruiker ben van de boekhoudoplossing. Daar stond ik voor de deur van Moneybird en in de keuken maakte ik kennis met Edwin en Joost.

Een mooi gesprek met Edwin over ondernemen vanuit de schoolbanken. Starten met 3 oprichters verder bouwen aan een oplossing om automatisch facturen te versturen. Ondertussen met 30 mensen in een stil kantoor in Enschede.

In het gesprek leer ik meer over de ontspannen manier van ondernemen die Edwin en Joost hebben ontwikkeld. Het bedrijf groeit ieder jaar waarbij bouwen wat de klant vraagt een belangrijke rol speelt. Waar het is doorgegroeid van facturen sturen naar een volwaardig boekhoudpakket.

Vooral dingen als de bucketlist voor jubilarissen, het ritme waarin ze werken, hoe de prioriteiten worden bepaald voor de 3 projecten ieder kwartaal en de stille kantoortuin waardoor ze meer gedaan krijgen mij opvielen. Links naar de blogposts op de site van Moneybird vind je in de shownotes.

Een gaaf gesprek en ik kon bijna niet stoppen met vragen stellen en leren van hoe zij werken.

Veel plezier met de inzichten van Edwin.

Artikelen uit het blog van Moneybird die ik noemde:

Genoemde boeken:

Maak kennis met Moneybird op Fb Edwin Vlieg op Twitter of LinkedInJoost Diepenmaat op Twitter of LinkedIn

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 8-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij beslissingen voor meer resultaat zonder harder te werken. Mijn unieke eigenschap is vragen stellen vanuit oprechte nieuwsgierigheid en de essentie van de lessen te benoemen. Drie keer per jaar organiseer ik het 4B evenement, voor ondernemers die met andere ondernemers willen sparren over onderwerpen als focus, missie, winst, communicatie, marketing, medewerkers en meer. Erno is auteur van 10 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) de RSS feed of via LinkedIn.