Linker- en rechterhersenhelft gebruiken bij innovatie – Allerd Stikker

Door Erno Hannink | Podcast

mei 09
Allerd Stikker

Vandaag het gesprek met Allerd Stikker.

Allerd Stikker (1928) studeerde scheikundige technologie in Delft en was gedurende 30 jaar actief op topposities in het bedrijfsleven. Een passie voor evolutionaire filosofie vormt een rode draad in zijn leven.

Gedurende de laatste 35 jaar heeft hij zich beijverd om het besef te doen doorbreken dat ecologie en economie in elkaars verlengde liggen en geen opponenten zijn.

Via een bevriende ondernemer, Else Boutkan, kreeg ik het nieuwste boek van Allerd Stikker. Code oranje voor het leven op aarde, Kansen en gevaren van de innovatieexplosie in het perspectief van de evolutie.


Al langere tijd denk ik na over het effect van wat wij als mens op de aarde hebben. Ondernemers hebben met hun bedrijf als doel mensen te helpen en om geld te verdienen. Dat dit lang niet altijd in balans is met het welzijn van de aarde is niet meer te missen vandaag.

Dit korte boek geeft inzicht in de innovaties die de aarde heeft doorgemaakt en het effect van de innovaties van de mens in de laatste honderden jaren.  

Er is zoveel te ontdekken en onderzoeken over dit onderwerp en welke rol ik daar als ondernemer en als mens in kan spelen.

Een belangrijke conclusie ontdekte Allerd is dat er meer gebruik gemaakt moet worden van beide hersenhelften. Niet alleen bezig met het meetbare zoals efficiëntie, output, omzet maar ook met de ecologische, sociale, ethische, culturele en levensbeschouwende aspecten. De zaken die niet meetbaar zijn, maar er wel zijn.

Mijn tip koop het boek, lees het en deel het weer. https://allerdstikker.nl/boek/code-oranje-voor-het-leven-op-aarde/

Wat ik vervelend en jammer vind is dat ik geen standaard voor de microfoon had meegenomen. Hierdoor hielden we beide de microfoon met onze handen vast. Dit heeft vooral bij Allerd gezorgd voor rommelende geluiden. Hopelijk lukt het je om dat te negeren tijdens het luisteren naar dit gesprek met Allerd.

Veel plezier met de inzichten van Allerd.

Laten we beginnen…

Over Allerd Stikker

Code oranje voor het leven op aarde

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.