Linker- en rechterhersenhelft gebruiken bij innovatie – Allerd Stikker

Door Erno Hannink | Podcast

mei 09
Allerd Stikker

Vandaag het gesprek met Allerd Stikker.

Allerd Stikker (1928) studeerde scheikundige technologie in Delft en was gedurende 30 jaar actief op topposities in het bedrijfsleven. Een passie voor evolutionaire filosofie vormt een rode draad in zijn leven.

Gedurende de laatste 35 jaar heeft hij zich beijverd om het besef te doen doorbreken dat ecologie en economie in elkaars verlengde liggen en geen opponenten zijn.

Via een bevriende ondernemer, Else Boutkan, kreeg ik het nieuwste boek van Allerd Stikker. Code oranje voor het leven op aarde, Kansen en gevaren van de innovatieexplosie in het perspectief van de evolutie.


Al langere tijd denk ik na over het effect van wat wij als mens op de aarde hebben. Ondernemers hebben met hun bedrijf als doel mensen te helpen en om geld te verdienen. Dat dit lang niet altijd in balans is met het welzijn van de aarde is niet meer te missen vandaag.

Dit korte boek geeft inzicht in de innovaties die de aarde heeft doorgemaakt en het effect van de innovaties van de mens in de laatste honderden jaren.  

Er is zoveel te ontdekken en onderzoeken over dit onderwerp en welke rol ik daar als ondernemer en als mens in kan spelen.

Een belangrijke conclusie ontdekte Allerd is dat er meer gebruik gemaakt moet worden van beide hersenhelften. Niet alleen bezig met het meetbare zoals efficiëntie, output, omzet maar ook met de ecologische, sociale, ethische, culturele en levensbeschouwende aspecten. De zaken die niet meetbaar zijn, maar er wel zijn.

Mijn tip koop het boek, lees het en deel het weer. https://allerdstikker.nl/boek/code-oranje-voor-het-leven-op-aarde/

Wat ik vervelend en jammer vind is dat ik geen standaard voor de microfoon had meegenomen. Hierdoor hielden we beide de microfoon met onze handen vast. Dit heeft vooral bij Allerd gezorgd voor rommelende geluiden. Hopelijk lukt het je om dat te negeren tijdens het luisteren naar dit gesprek met Allerd.

Veel plezier met de inzichten van Allerd.

Laten we beginnen…

Over Allerd Stikker

Code oranje voor het leven op aarde

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 8-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij beslissingen voor meer resultaat zonder harder te werken. Mijn unieke eigenschap is vragen stellen vanuit oprechte nieuwsgierigheid en de essentie van de lessen te benoemen. Drie keer per jaar organiseer ik het 4B evenement, voor ondernemers die met andere ondernemers willen sparren over onderwerpen als focus, missie, winst, communicatie, marketing, medewerkers en meer. Erno is auteur van 10 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) de RSS feed of via LinkedIn.