Work hard, rest hard is het advies, maar… – Jacques Brinkman

Door Erno Hannink | Podcast

jun 06
Jacques Brinkman

Vandaag het gesprek met Jacques Brinkman.

Jacques Brinkman was jarenlang de hockeyer met de meeste interlands achter zijn naam. In totaal speelde hij 337 interlands voor het Nederlands team. Naast olympisch kampioen in 1996 en 2000 werd Jacques twee keer wereldkampioen, eenmaal Europees kampioen en won hij drie keer de Champions Trophy.

Tijdens zijn sportcarrière als actief hockeyer begon Jacques ook als zelfstandig ondernemer. Met zijn bedrijf Brinkman Sport was hij onder andere producent en distributeur van Gryphon en Princess. Inmiddels is hij eigenaar van Bierbrouwerij De Uddelaer en webshop Holland Hockey House. Ook is Jacques meer dan tien jaar actief geweest als trainer-coach bij Amsterdam, Schaerweijde, SCHC en Laren.

Via een gezamenlijke kennis, Robin van Lohuizen kwam ik contact met Jacques. Het gesprek vond plaats in de stallen van het koetshuis van kasteel Staverden. Een bijzonder mooie plek voor de bierbrouwerij.

Zelf ben ik niet zo thuis in de wereld van de hockey dus ik kende Jacques niet en ook zijn prestaties niet. Tijdens de voorbereiding voor het gesprek raakte in onder de indruk van wat hij allemaal bereikt heeft in de hockey. Plus daarnaast een bedrijf opstarten en uitbouwen.

Tijdens het gesprek ontdek ik de link tussen de topsport en de gedreven ondernemer om een succes van zijn bierbrouwerij te maken. Hard werken klinkt veel door in het gesprek, in zijn sportcarrière en nu ook weer als ondernemer. Hij geeft zelf het advies work hard en rest hard uit de sport, maar moet erkennen dat dit als ondernemer ook beter kan.

Veel plezier met de inzichten van Jacques.

Laten we beginnen…

Verbind hier met Jacques:

Uddelaer.nl – de brouwerij

Jacquesbrinkman.nl

Twitter @jacquesbrinkman


Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 8-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij beslissingen voor meer resultaat zonder harder te werken. Mijn unieke eigenschap is vragen stellen vanuit oprechte nieuwsgierigheid en de essentie van de lessen te benoemen. Drie keer per jaar organiseer ik het 4B evenement, voor ondernemers die met andere ondernemers willen sparren over onderwerpen als focus, missie, winst, communicatie, marketing, medewerkers en meer. Erno is auteur van 10 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) de RSS feed of via LinkedIn.