Work hard, rest hard is het advies, maar… – Jacques Brinkman

Door Erno Hannink | Podcast

jun 06
Jacques Brinkman

Vandaag het gesprek met Jacques Brinkman.

Jacques Brinkman was jarenlang de hockeyer met de meeste interlands achter zijn naam. In totaal speelde hij 337 interlands voor het Nederlands team. Naast olympisch kampioen in 1996 en 2000 werd Jacques twee keer wereldkampioen, eenmaal Europees kampioen en won hij drie keer de Champions Trophy.

Tijdens zijn sportcarrière als actief hockeyer begon Jacques ook als zelfstandig ondernemer. Met zijn bedrijf Brinkman Sport was hij onder andere producent en distributeur van Gryphon en Princess. Inmiddels is hij eigenaar van Bierbrouwerij De Uddelaer en webshop Holland Hockey House. Ook is Jacques meer dan tien jaar actief geweest als trainer-coach bij Amsterdam, Schaerweijde, SCHC en Laren.

Via een gezamenlijke kennis, Robin van Lohuizen kwam ik contact met Jacques. Het gesprek vond plaats in de stallen van het koetshuis van kasteel Staverden. Een bijzonder mooie plek voor de bierbrouwerij.

Zelf ben ik niet zo thuis in de wereld van de hockey dus ik kende Jacques niet en ook zijn prestaties niet. Tijdens de voorbereiding voor het gesprek raakte in onder de indruk van wat hij allemaal bereikt heeft in de hockey. Plus daarnaast een bedrijf opstarten en uitbouwen.

Tijdens het gesprek ontdek ik de link tussen de topsport en de gedreven ondernemer om een succes van zijn bierbrouwerij te maken. Hard werken klinkt veel door in het gesprek, in zijn sportcarrière en nu ook weer als ondernemer. Hij geeft zelf het advies work hard en rest hard uit de sport, maar moet erkennen dat dit als ondernemer ook beter kan.

Veel plezier met de inzichten van Jacques.

Laten we beginnen…

Verbind hier met Jacques:

Uddelaer.nl – de brouwerij

Jacquesbrinkman.nl

Twitter @jacquesbrinkman


Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.