Geen weg terug – Jaap Sikkema

Door Erno Hannink | Podcast

jun 27

Jaap Sikkema

Vandaag het gesprek met Jaap Sikkema.

Jaap studeerde Management, Economie en Recht aan de Hanzehogeschool in Groningen. Afgestudeerd als makelaar onroerend goed. Daarnaast in zijn vrije tijd actief als buitensportinstructeur en alpinist. Hij organiseerde reizen naar onder meer Nepal en reisde zelf in zijn eentje over land naar Australië. 

Jaap werkte een paar jaren bij een deurwaarderskantoor in Utrecht en startte in 2007 zijn eigen gerechtsdeurwaarder kantoor in Hilversum. Inmiddels werken hier zo’n 15 mensen. 

Hij is mede-oprichter van Proximo, de positieve bemiddelaar voor openstaande vorderingen. Zijn visie op incasso is, dat je het beste resultaat haalt voor je klant, als je oprecht aandacht hebt voor de debiteur en zijn probleem. En oprechte aandacht vertaalt zich in persoonlijke benadering, ruimte voor de debiteur om zijn verhaal te doen, lokale belacties, huisbezoeken en begrijpelijke, positieve correspondentie. Met deze visie wil hij de komende jaren de incassomarkt volledig veranderen.


Deze ochtend had ik een afspraak met mijn klant Jaap. De bedoeling was dat ik die middag zou doorrijden naar mijn afspraak in de middag voor een podcast opname. In de ochtend werd die afspraak afgezegd door omstandigheden.

Terwijl ik naar Hilversum reed bedacht ik de oplossing, dit moest ik alleen nog even bespreken met Jaap. Eigenlijk heb ik Jaap aan het einde van ons gesprek direct gevraagd voor dit gesprek zonder een echte voorbereiding. Het voordeel is natuurlijk dat ik het afgelopen half jaar veel heb geleerd van Jaap en het nieuwe bedrijf.

Het werd een interessant gesprek over de ontwikkeling van zijn wereldreis, zijn eerste bedrijf en het unieke concept met het nieuwe bedrijf waar ze nu aan werken. Waarin hij zich nu concentreert op het werk waar hij allerbeste in is.

Veel plezier met de inzichten van Jaap.

Laten we beginnen…

Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.