Wat is mijn rol in het geheel – Daniëlle Braun

Door Erno Hannink | Podcast

jul 04

Vandaag het gesprek met Danielle Braun.

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Reist de wereld rond op zoek naar wat we van tribes overal op de wereld kunnen leren over onze eigen samenleving. Schrijver van de boeken ‘de Corporate Tribe’ ‘Building Tribes’ en Da’s Gek’. Ze spreekt en schrijft over organisatiecultuur. Promoveerde op een onderzoek naar politiecultuur. 

Boardroombegeleider, cultuuronderzoeker, Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Bovenal reiziger. Onder de titel #antropoloogdesvaderlands geeft ze duiding aan de dingen die om ons heen gebeuren in kranten en op social media en radio. In Januari staat Danielle met een theater op de planken van zes theaters in Nederland.Wat een mooie gesprek had ik met Danielle in de bossen van Soest. Tijdens gesprek heb ik veel geleerd over antropologie, cultuur en leiderschap. Ze neemt me mee hoe je als antropoloog ruimte laat voor het gesprek, om beide kanten te horen.

Waarom het belangrijk is dat we leiders hebben die echt opstaan. Dat je niet alleen achter je mensen gaat staan, maar ook ervoor wanneer het nodig is. Dat je de rotte tomaten opvangt wanneer het lastig is. Baas zijn is soms nodig en belangrijk voor het bedrijf.

Dat we onszelf willen ontwikkelen en dat het tegelijk goed is om te kijken wat onze rol is in het geheel. Het een kan niet zonder het ander.

Veel plezier met de inzichten van Danielle.

Laten we beginnen…

 https://www.youtube.com/watch?v=uM872YNmE9I Aandacht is het nieuwe goud

https://academievoororganisatiecultuur.nl/ 

https://www.linkedin.com/in/danielle-braun-58a87219/ 

Twitter @daniellebraunOL ‏

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.