De dynamiek in teams en wat kun je er mee als ondernemer – Jaco van der Schoor

Door Erno Hannink | Podcast

okt 24
Jaco van der Schoor

Vandaag het gesprek met Jaco van der Schoor.

Jaco is oprichter en directeur-eigenaar van Mensen in Bedrijf. Na een aantal functies bij verschillende trainingsbureaus heeft hij ruim vijftien jaar geleden de keuze gemaakt om zich te specialiseren in het werken met teams. 

Jaco is ervan overtuigd dat teamontwikkeling binnen organisaties expliciete aandacht moet krijgen. Teams vervullen tenslotte een scharnierfunctie in het omzetten van organisatiedoelen in concrete resultaten. 

Jaco schreef samen met Margreeth Kloppenburg Hoera, een conflict!, Leve het verschil! en Eerlijk scoren!. Daarna schreef hij met Guido van de Wiel Teams van de Toekomst en met Thijs Rijnbergen Tools voor Teams. Op dit moment werkt hij samen met Daan Rookmaaker aan zijn nieuwste boek.

Via Danielle Braun werd ik getipt om kennis te maken met Jaco. De eerste kennismaking was leuk en een afspraak voor deze podcast aflevering was snel gemaakt. Dank je wel Jaco en Danielle.

Een mooie kans om te leren over de dynamiek in teams. Jaco deelt een belangrijke tip voor ondernemers die vanuit de startup fase willen doorgroeien. De ondernemer doet er goed aan om een integrator aan te trekken, een tegenhanger van de ondernemer. Ik leerde deze middag veel van Jaco, en ik benieuwd hoe jij dit kunt gebruiken voor het team in jouw bedrijf.

Veel plezier met de inzichten van Jaco.

Laten we beginnen…

Je vindt Jaco op:

Boeken van Jaco:


Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.