Van miljoenen bedrijf via ziekenhuis naar DJ – Sebastiaan Hooft

Door Erno Hannink | Podcast

apr 16
sebastiaan-hooft-van-miljoenen-bedrijf-naar-dj

Vandaag het gesprek met Sebastiaan Hooft.

Volgens Quote Magazine was Sebastiaan een van de succesvolste ondernemers van Nederland, tot hij in 2009 volledig crashte en bijna alles kwijtraakte. Sebastiaan raapte de brokstukken op en hervond zichzelf door te breken met zijn oude gewoontes. Hij nam zich voor om nooit meer in dezelfde val te trappen.

We hadden dit gesprek op een uitgestorven Nijenrode helemaal aan het begin van de Coronavirus uitbraak in Nederland. De scholen waren net gesloten. De plek waar Sebastiaan normaliter regelmatig les geeft over ondernemerschap. 

Sebastiaan vertelt over hoe hij de eerste computers verkoopt op de HBO en dit uitbouwt tot Central Point. Een grote e-commerce speler in de ICT, een miljoenenbedrijf. Met heel hard werken belandt hij zelfs op de Quote Junior 500.

Door al dat harde werken verliest hij zijn gezondheid uit het oog en belandt in het ziekenhuis. Daar realiseert hij zich dat er iets rigoureus moet veranderen. Hij verkoopt het bedrijf, neemt rust, wordt DJ en schrijft een boek over de vijf belangrijkste elementen om een gezonde, gelukkige en succesvolle ondernemer te worden. Ontdek de vijf elementen in dit gesprek en lees het boek Redesign.

Veel plezier met de inzichten van Sebastiaan.

Laten we beginnen…

In zijn boek lees ik hoe Sebastiaan het belang heeft ontdekt van goed eten, voldoende slaap en met mensen verbinden. Enkele van de kernpunten waardoor je gelukkiger wordt.

  • Het idee
  • Het team
  • Planning
  • Bronnen
  • Gezondheid

Hier vind je Sebastiaan Hooft:

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.