Van miljoenen bedrijf via ziekenhuis naar DJ – Sebastiaan Hooft

Door Erno Hannink | Podcast

apr 16
sebastiaan-hooft-van-miljoenen-bedrijf-naar-dj

Vandaag het gesprek met Sebastiaan Hooft.

Volgens Quote Magazine was Sebastiaan een van de succesvolste ondernemers van Nederland, tot hij in 2009 volledig crashte en bijna alles kwijtraakte. Sebastiaan raapte de brokstukken op en hervond zichzelf door te breken met zijn oude gewoontes. Hij nam zich voor om nooit meer in dezelfde val te trappen.

We hadden dit gesprek op een uitgestorven Nijenrode helemaal aan het begin van de Coronavirus uitbraak in Nederland. De scholen waren net gesloten. De plek waar Sebastiaan normaliter regelmatig les geeft over ondernemerschap. 

Sebastiaan vertelt over hoe hij de eerste computers verkoopt op de HBO en dit uitbouwt tot Central Point. Een grote e-commerce speler in de ICT, een miljoenenbedrijf. Met heel hard werken belandt hij zelfs op de Quote Junior 500.

Door al dat harde werken verliest hij zijn gezondheid uit het oog en belandt in het ziekenhuis. Daar realiseert hij zich dat er iets rigoureus moet veranderen. Hij verkoopt het bedrijf, neemt rust, wordt DJ en schrijft een boek over de vijf belangrijkste elementen om een gezonde, gelukkige en succesvolle ondernemer te worden. Ontdek de vijf elementen in dit gesprek en lees het boek Redesign.

Veel plezier met de inzichten van Sebastiaan.

Laten we beginnen…

In zijn boek lees ik hoe Sebastiaan het belang heeft ontdekt van goed eten, voldoende slaap en met mensen verbinden. Enkele van de kernpunten waardoor je gelukkiger wordt.

  • Het idee
  • Het team
  • Planning
  • Bronnen
  • Gezondheid

Hier vind je Sebastiaan Hooft:

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 8-25 medewerkers. De ondernemers die ik help bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Ik ben er voor jou en breng zelfsturing in je team, met lastige vragen, bewezen processen, structuur en regelmaat. Ik luister naar je, geef directe terugkoppeling en nieuwe inzichten voor betere beslissingen. De drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Erno is auteur van 12 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) de RSS feed of via LinkedIn.