Met gedragsbeinvloeding meer resultaat voor het klimaat – Tom De Bruyne

Door Erno Hannink | Podcast

jul 16
tom-de-bruyne-gedragsbeinvloeding

Vandaag het gesprek met Tom De Bruyne.

Tom is mede-oprichter van SUE, een bureau dat gespecialiseerd is in gedragsbeïnvloeding. Vanuit SUE ontwerpt hij met zijn team proposities, producten, diensten, programma’s en communicatiestrategieen. Daarnaast traint hij ook mensen, teams en bedrijven in gedragsverandering in de Behavioural Design Academy. 

Tom is Belg, maar woont sinds 2007 in Amsterdam. Hij is Fellow aan de Universiteit van Leuven en gastdocent op de Rotterdam School of Management. 

In zijn vrije tijd verzamelt hij foto’s van bizarre MKB slogans. Voor meer serieuze dingen kan je zijn TedxDelft talk “why designers eat advertising for breakfast” bekijken en zijn maandelijkse columns over gedragsontwerp lezen in Adformatie. 

In de voorbereiding van het gesprek bekeek ik enkele presentaties via YouTube. Het was een tijd geleden dat we elkaar voor het laatste gesproken hebben. De video’s gaven mij gelijk energie en ideeën over het beïnvloeden van gedrag met ontwerp. Niet je product veranderen, maar de manier waarop mensen er over denken.

Het was een heerlijk gesprek over de ontwikkeling van Tom, hoe hij in een gesprek de opleiding psychologie in de context zag met het overlijden van zijn vader. Daarmee was die zoektocht gelijk voorbij en dat gaf ruimte.

We hebben het over zijn twee essays rondom het klimaat, waardoor ik graag met hem wilde spreken. Hoe we beter de kijk op dit complexe onderwerp veranderen wanneer we iets veranderen willen aan ons gedrag.

Veel plezier met de inzichten van Tom.

Laten we beginnen…

Meer over Tom de Bruyne:

TEDx talk video https://youtu.be/yksxbmj8K8s (2012)

Future of innovation is psychological https://youtu.be/RdXiNl2kNDQ (2019)

Boeken die we noemden:

Video van het gesprek met Tom de Bruyne

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.