Leren om goed te stoppen – Marije van den Berg

Door Erno Hannink | Podcast

nov 26

Vandaag het gesprek met Marije van den Berg.

Marije van den Berg is stopstrateeg. Haar motto: dode paarden moet je feestelijk begraven. Ze heeft als onderzoeker en adviseur in talloze organisaties rondgelopen, vooral in het lokaal bestuur. Ze zag daar veel overbodige ellende en te veel gedreven mensen die moe en cynisch zijn. Dat kan anders. Marije leidt je in in het ambacht van stoppen. Ze is een kampioen in het leuk, eenvoudig, aantrekkelijk en sexy maken van stoppen en schudt hard aan je overtuiging dat stoppen per definitie verliezen is. Stop. is haar eerste boek.

Van haar boek heb ik meer geleerd over belangrijke elementen om te stoppen. Dingen waar ik geneigd ben om overheen te stappen omdat beginnen met het nieuwe mij meer trekt dan het oude stoppen, maar het een kan niet zonder het ander. In alles wat ik doe moet telkens weer keuzes maken over waarmee ik ga stoppen wanneer ik iets nieuws ga doen. Het nieuwe er telkens bovenop stapelen in de hoop dat er aan de onderkant iets wegvalt is een strategie die vooral gedoe oplevert.

We hebben het over gewoontes en wat je moet doen om deze af te leren. Bewust aandacht voor het afleren. Marije is een ervaren journalist en dat merk je in haar boek. Ze haalt veel onderzoek en praktische voorbeelden aan om de stappen in het stop model te verduidelijken.

Veel plezier met de inzichten van Marije.

Laten we beginnen…

Meer over Marije: 

Video van het gesprek met Marije over stoppen

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.