De werkverdeling in een mierennest als voorbeeld – Evert Jan van Hasselt

Door Erno Hannink | Podcast

dec 17

Vandaag het gesprek met Evert Jan van Hasselt.

Evert Jan is ondernemer die met zijn Platform Model for Purpose Organizations bedrijven bouwt die bijdragen aan een betere wereld. Daarnaast is hij auteur van het boek “Van CEO naar tuinman”, waarin hij verkent wat we kunnen leren van hoe mieren in een mierenkolonie samenwerken.

Voor onze kennismaking werd ik aangetrokken door zijn boek. De rust die de metafoor tuinman uitstraalt raakte me. Zoekend naar een andere organisatiestructuur waarin mensen heel flexibel met elkaar samenwerken en klanten opdrachten kunnen geven aan een groep veranderende Evert Jan van roepende in de woestijn naar zelf doen. Door het platform model te ontwikkelen en te gebruiken in zijn bedrijf laat hij zien hoe het werkt en wat het resultaat is. Hierdoor gaan nu meer organisaties ermee werken. We hebben het over holacracy en mieren en hoe dit de basis is voor een organisatie die kennis en expertise op het juiste moment samenbrengt.

Veel plezier met de inzichten van Evert Jan.

Laten we beginnen…

Meer over Evert Jan:

Boeken

  • Van CEO naar tuinman – Evert Jan van Hasselt
  • Holacracy – Brian Robinson
  • Reinventing organizations – Frédéric Laloux
Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.