Eigenaarschap van je bedrijf met iedereen delen – Quintus Willemse

Door Erno Hannink | Podcast

jan 14

Vandaag het gesprek met Quintus Willemse.

Quintus is een sociaal ondernemer met een missie. Hij wil dat iedere Europeaan mede-eigenaar kan worden van het bedrijf waar hij of zij voor werkt, klant van is aan levert of in investeert. Om hiermee iedere ondernemer een stabielere bedrijf met minder verloop en ziekte te geven en de maatschappij meer inclusiviteit te bieden. Zijn bedrijf heet The Share Council – A fair share for each and everyone.

Tijdens dit gesprek leerde ik meer over hoe je het kunt organiseren dat je medewerkers mede-eigenaar maakt van je bedrijf. Dit is een lastig proces en Quintus heeft hier een eenvoudige oplossing voor gemaakt waardoor je snel de aandelen van je bedrijf kunt delen met medewerkers en/of betrokkenen. Zelfs wanneer je een zelfstandige bent zonder personeel kun je dit delen met je team van freelancers. Precies wat ik wilde leren voor hoe ik dit kan organiseren met mijn bedrijf. Verbaasd wat ik ook over dat dit in de VS al veel verder is dan in Nederland, terwijl we meer Rijnlands georganiseerd zijn.

Veel plezier met de inzichten van Quintus.

Laten we beginnen…

Meer over Quintus Willemse vind je hier

Andere dingen die we genoemd hebben:

Video van het gesprek met Quintus

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.