Mijn bedrijf is er nog niet klaar voor – Femke Hogema

Door Erno Hannink | Podcast

mrt 09

In deze aflevering het interview met de financien voor ondernemers specialist Femke Hogema.

Femke is trainer, coach en auteur van de bestseller ‘Financiën voor ZZP’ers. Femke gelooft ten diepste dat je alleen dan een succesvol bedrijf kunt runnen, wanneer je zelf grip op cijfers hebt. Het is haar missie om cijfers Leuk, Praktisch en Toegankelijk te maken zodat je met meer plezier en resultaat met cijfers aan de slag gaat.

Femke Hogema


Shownotes

Je kunt haar bereiken via:

financienvoorzzpers.nl
LinkedIn
Twitter
Facebook pagina en haar profiel

Boeken die genoemd zijn in deze aflevering:

Dit zijn een aantal quotes uit het gesprek:

  • Ik geef leuke, praktische en toegankelijke financiële  trainingen aan ondernemers. Op mijn website staan ook andere klanten, zoals controllers, coaches en  accountants maar ik focus me op dit moment vooral op de eerste doelgroep.
  • Ik help maak financiën leuk, praktisch en toegangkelijk voor ondernemers, wat eigenlijk hard nodig is tegenwoordig. Deze eigenschap zou zeer handig zijn voor accountants, hier ligt ook zeker een markt voor mij maar ik kan me maar op een paar doelgroepen focussen.
  • Dit focussen blijft voor mij en veel andere ondernemers een ontzettend moeilijk onderwerp. Ik ben iemand die graag “ja” zegt maar ik begin te leren om niet tegen alles “ja” te zeggen. Vroeger dacht ik dat ik bijna onbeperkte energie had maar ik ben wijzer geworden en heb het nut van focus ingezien.
  • Focus heeft mij succesvoller gemaakt. Ik heb door focus afscheid genomen van een aantal klanten. Hierdoor krijgen mijn producten meer aandacht en worden ze beter. Zo kan ik mijn ideale doelgroep, de ondernemer, nog beter helpen.
  • Volgens het boek “Rich dad, poor dad” is het belangrijk om activa op te bouwen als je rijk wilt worden.
  • Je hoort vaak dat ‘ondernemen’ risicovol is. Maar ik geloof dat het veel risicovoller is om werknemer te zijn is risicovol. Als werknemer kun je van de ene op de andere dag je baan kwijt zijn, als ondernemer leer je hoe je klanten moet vinden. Ook het hebben van een plan is heel belangrijk, dit leer ik mijn klanten ook. Vertaal doelen in een plan, het geeft je focus.
  • Wordt je bewust van je eigen beperkende gedachten over geld en durf te dromen.
  • Vertaal je dromen in doelen. Ga een de slag met het maken van een winstgevend plan. Hierover staat een hoofdstuk in mijn boek en mijn e-boek gaat erover. (‘In 7 stappen naar een Financieel Succesvol Bedrijf!’)

Vergeet niet te abonneren op de Erno Hannink Show via iTunes, Stitcher of SoundCloud.

Kun je mij een groot plezier doen zodat meer ondernemers deze podcast kunnen vinden? Geef deze podcast jouw eerlijke beoordeling en recensie. Dit helpt mij enorm om deze podcast te verspreiden. Dank je wel hiervoor. Stuur me een korte e-mail om mij te laten weten dat je dit gedaan hebt en ik stuur je een verrassing.

Je kunt mij bereiken op podcast@ernohannink.nl Ik hoor graag van jou.

Online jouw expertise delen en daarmee nieuwe leads aantrekken? In contact komen met klanten die jou nu nog niet kennen?

Online verspreiden van jouw expertise op een manier zodat het je zo min mogelijk tijd kost.

Dan is Online Visibility Done4You voor jou.

Het enige wat jij hoeft te doen is jouw expertise uit je hoofd te halen. Wij zorgen er voor dat deze expertise online wordt gepubliceerd en wordt verspreid.

Online Visibility Done4You vind je op ErnoHannink.nl

Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed