Belangrijkste reden om je bedrijf te verkopen – Martijn van der Tuin

Door Erno Hannink | Podcast

apr 22

Martijn van der Tuin heeft de afgelopen jaren een aantal bedrijven opgezet, laten groeien en weer verkocht.

Daarnaast is hij Succesvol Ondernemer Coach voor aspirant ondernemers en reeds gestarte ondernemers en zet hij projecten op waarbij ondernemerschap centraal staat.

bedrijf verkopen Martijn van der Tuin

Shownotes

Je kunt Martijn bereiken via:

Boeken die in deze aflevering zijn genoemd:

Artikelen:
http://www.sprout.nl/artikel/expertblog/5-stappen-die-je-structureel-meer-omzet-opleveren

Dit zijn een aantal quotes uit het gesprek:

  • Ik ben een ondernemer en ik coach ondernemers bij en naar succesvol ondernemen. Ik ben dus ondernemer in ondernemerscoach.
  • Het coachen doe ik op een aantal gebieden, zoals hoe je meer verkoop krijgt of hoe je beter kan worden in acquisitie. Ook heb ik vaak bij het gaan van zzp-er naar iemand met personeel of naar het aangaan van een samenwerkingsverband tussen zzp-ers. Dat help ik dan organiseren.
  • Tevens zet ik bedrijven op, die laat ik dan groeien en dan verkoop ik ze weer. Personeel helpt mij hierbij om mij te ondersteunen in bepaalde taken zodat het bedrijf sneller groeit. Het personeel neemt mij taken af die mij zelf teveel tijd kosten, zodat ik me kan richten op mijn kerntaken en kwaliteiten.
  •  In 2006 heb ik mijn eerste bedrijf gestart, een fietskoeriersbedrijf, omdat ik fietsen ontzettend leuk vond. Ik heb toen marktonderzoek gedaan en er bleek een gat in de markt te zijn en dat klopte ook. Het bedrijf groeide ontzettend snel en ik moest telkens meer personeel aannemen. Toen heb ik ook nog een reclamebedrijf voor fietsen opgezet, dit omdat ik vond dat ik met het 1e bedrijf genoeg had bereikt.
  • Vrijheid en creativiteit staan bij mij erg hoog in het vaandel. Er moet bij mij altijd weer een stuk vernieuwing in, ik zoek uitdaging. Ik kwam er achter dat ik dit in mijn beide bedrijven niet meer kon, daarom heb ik ze verkocht.
  • Als je meer omzet wil, kijk eerst waar je omzet vandaan komt, van welke klant en zoek dan nieuwe manieren of producten om die aan deze klanten aan te bieden.

Vergeet niet te abonneren op de Erno Hannink Show via iTunes, Stitcher of SoundCloud.

Kun je mij een groot plezier doen zodat meer ondernemers deze podcast kunnen vinden? Geef deze podcast jouw eerlijke beoordeling en recensie. Dit helpt mij enorm om deze podcast te verspreiden. Dank je wel hiervoor. Stuur me een korte e-mail om mij te laten weten dat je dit gedaan hebt en ik stuur je een verrassing.

Je kunt mij bereiken op podcast@ernohannink.nl Ik hoor graag van jou.

Online jouw expertise delen en daarmee nieuwe leads aantrekken? In contact komen met klanten die jou nu nog niet kennen?

Online verspreiden van jouw expertise op een manier zodat het je zo min mogelijk tijd kost.

Dan is Online Visibility Done4You voor jou.

Het enige wat jij hoeft te doen is jouw expertise uit je hoofd te halen. Wij zorgen er voor dat deze expertise online wordt gepubliceerd en wordt verspreid.

Online Visibility Done4You vind je op ErnoHannink.nl

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.