Social Media is niet ‘Vind ik Leuk’ en een Tweet – het is creatie

Door Erno Hannink | 03 - Aandacht voor je bedrijf

nov 07

Wat is social media voor jou?
Facebook? Natuurlijk.
LinkedIn? Goed.
Twitter? Ja!
Youtube? OK.
Google+? ?

In mijn laatste mastermind ontmoeting noemde ik terloops dat ik op mijn nieuwe website alleen wil concentreren op Facebook en LinkedIn. Aangezien de meeste coaches dit als social media zien. Maar social media is veel meer, denk aan een blog.

Ik zei: “Ik ga op mijn site niets zeggen over een blog, maar ik ga het wel gebruiken in mijn mentoring omdat het belangrijk is in mijn strategie.

Nee!!!”, zeiden ze allebei.
Je moet er juist over vertellen. Dat maakt jouw verhaal anders.

social-media-creation-thumbnail

Een belangrijk detail dat coaches lijken te vergeten is dat social media niet alleen maar over ‘Vind ik leuk’, delen en Tweets gaat. Er is veel meer.

We kijken en delen veel foto’s en video’s. Dat is één onderdeel van social media.

We lezen de verhalen van onze vrienden op Facebook en klikken op ‘Vind ik leuk’ of plaatsen een reactie. Ook dit is social media.

Creatie

Maarrr, één van de belangrijkste dingen waardoor social media echt los ging was/is links delen en CREATIE. Je eigen media creëeren tegen een zeer lage prijs (gratis) zodat iedereen het kon doen: social media.

Wij, jij en ik, hoeven niet langer te hopen dat de traditionele media ons verhaal oppakt en deelt op hun kanaal. We hoeven niet te zoeken naar een journalist of een persbericht te sturen, waarna ze hun verhaal concentreren op een onderdeel dat niet belangrijk is voor jouw doelgroep.

Social media maakt het mogelijk om jouw eigen kanaal te creëeren en jouw verhaal te delen. Niet langer wachten op iemand die verslag doet van jouw verhaal. Start met publiceren en creëeren.

Begin vandaag!

Misschien is het bereik anders. Waarschijnlijk heb je wat minder kijkers en lezers als je het vergelijkt met de krant of televisie om 20.00u. Het overgrote deel van deze lezers en kijkers zijn toch niet jouw ideale klant.

Bouw je eigen kanaal

Jouw kanaal kan alleen werkelijkheid worden als je inhoud maakt.

Delen is leuk en eenvoudig.

Een verhaal maken is ook leuk en kost maar iets meer moeite.

  • Je hebt creativiteit nodig.
  • Je hebt ballen nodig.
  • Je moet ergens voor staan.
  • Je moet op een podium klimmen en zichtbaar worden.

Al kijken in het begin maar 2 mensen naar jouw video (en dat is inclusief jouw moeder) of lezen maar 10 mensen je eerste artikel.

Dat is waar social media om draait. Jij maakt je verhaal.

Bouw jouw kanaal.

Maak verbindingen met je verhalen.

Laat anderen jouw verhaal delen.
 

Wekelijkse video

Wil je meer van dit soort video’s zien? Abonneer dan op dit Youtube kanaal No1CoachingBusiness.tv
Klik op de Youtube knop hieronder en je krijgt automatisch een bericht als er een nieuwe video is.

Deel jouw verhaal

Nu wil ik graag jouw kanaal zien.

Wat is de URL van jouw blog of van je Power Platform?

Deel het in de reacties hieronder.
Ik hoor graag van je

Dit artikel verscheen eerder op no1coachingbusiness.com.

Heb je inspiratie voor jouw verhaal. Klaar om te delen? Schrijf vandaag een nieuw artikel voor jouw Power Platform en deel het met je moeder ;).

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

Comments are closed