Succeslijst – 4 van 5

Door Erno Hannink | Podcast

nov 26

In de vorige aflevering hebben we het gehad over de essentie,

In deze aflevering ga ik je wat vertellen over de succeslijst, ook uit het boek ‘een ding’.

succeslijst

 

Waar ik gewend was om mijn todo lijst zo vol mogelijk te schrijven om zo nooit zonder werk te zitten. Ik vertelde dit ook aan anderen, omdat ik dacht dat ze hier energie van zouden krijgen. Wat ik heb geleerd is dat dit niet de juiste manier is. Je lijst is zo vol dat je regelmatig de essentie niet meer ziet. Je brein zoekt dan graag naar een makkelijke uitweg, zoals je inbox of social media. Dit zijn dingen die je leert op de Master je todo list training van Johan Dhaeseleer.

 

Een todo lijst hoort acties te bevatten die je vandaag gaat en kunt afronden. Dit kun je doen door je acties te meten, waardoor je meer inzicht krijgt en beter kunt plannen. Nog strakker plannen doe je door er een begintijd voor te zetten.

Een todo lijst gaat dus over de prioriteiten van de dag. De oorspronkelijke betekenis van prioriteit is enkelvoud. Hier ligt dan ook het probleem. Een todolijst bestaat uit meerdere punten. Erg belangrijk is dat je het belangrijkste punt van de lijst als eerste opschrijft. Je hersenen onthouden namelijk in welke volgorde je ze opschrijft.

Bovenaan staat dus je belangrijkste ene ding, begin hier mee in de ochtend. Zorg dat het ding concreet is en ga niet verder met andere acties tot het belangrijkste ene ding is afgerond. Zorg dat je weet hoelang elke actie duurt en plan wanneer nodig begin en eindtijden in. Mijn succes lijst staat op een a4tje, ingedeeld per dag plus een blaadje voor het weekend.

In de volgende aflevering gaan we het hebben over ritme en rituelen.

Abonneer

Vergeet niet te abonneren op de Erno Hannink Show via iTunes, Stitcher of SoundCloud.

Kun je mij een groot plezier doen zodat meer coaches deze podcast kunnen vinden? Geef deze podcast jouw eerlijke beoordeling en recensie. Dit helpt mij enorm om deze podcast te verspreiden. Dank je wel hiervoor. Stuur me een korte e-mail om mij te laten weten dat je dit gedaan hebt en ik stuur je een verrassing.

Je kunt mij bereiken op podcast@ernohannink.nl Ik hoor graag van jou

Verdubbelaars Academie

Zoek jij een community van coaches die ook willen groeien met hun bedrijf.

Dit is voor coaches die

  • hulp zoekt bij de online aspecten van hun coachingsbedrijf
  • online zichtbaar willen worden zodat de klanten op je af komen
  • dit in haar eigen tempo wil doen
  • de omzet wil verdubbelen in één jaar
  • online zichtbaar wil worden zonder zelf continue in de spotlight te staan

Meld je aan voor het intakgesprek. Ga hiervoor naar:

ernohannink.nl/lidmaatschap

 

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 8-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij beslissingen voor meer resultaat zonder harder te werken. Mijn unieke eigenschap is vragen stellen vanuit oprechte nieuwsgierigheid en de essentie van de lessen te benoemen. Drie keer per jaar organiseer ik het 4B evenement, voor ondernemers die met andere ondernemers willen sparren over onderwerpen als focus, missie, winst, communicatie, marketing, medewerkers en meer. Erno is auteur van 10 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) de RSS feed of via LinkedIn.