Succeslijst – 4 van 5

Door Erno Hannink | Podcast

nov 26

In de vorige aflevering hebben we het gehad over de essentie,

In deze aflevering ga ik je wat vertellen over de succeslijst, ook uit het boek ‘een ding’.

succeslijst

 

Waar ik gewend was om mijn todo lijst zo vol mogelijk te schrijven om zo nooit zonder werk te zitten. Ik vertelde dit ook aan anderen, omdat ik dacht dat ze hier energie van zouden krijgen. Wat ik heb geleerd is dat dit niet de juiste manier is. Je lijst is zo vol dat je regelmatig de essentie niet meer ziet. Je brein zoekt dan graag naar een makkelijke uitweg, zoals je inbox of social media. Dit zijn dingen die je leert op de Master je todo list training van Johan Dhaeseleer.

 

Een todo lijst hoort acties te bevatten die je vandaag gaat en kunt afronden. Dit kun je doen door je acties te meten, waardoor je meer inzicht krijgt en beter kunt plannen. Nog strakker plannen doe je door er een begintijd voor te zetten.

Een todo lijst gaat dus over de prioriteiten van de dag. De oorspronkelijke betekenis van prioriteit is enkelvoud. Hier ligt dan ook het probleem. Een todolijst bestaat uit meerdere punten. Erg belangrijk is dat je het belangrijkste punt van de lijst als eerste opschrijft. Je hersenen onthouden namelijk in welke volgorde je ze opschrijft.

Bovenaan staat dus je belangrijkste ene ding, begin hier mee in de ochtend. Zorg dat het ding concreet is en ga niet verder met andere acties tot het belangrijkste ene ding is afgerond. Zorg dat je weet hoelang elke actie duurt en plan wanneer nodig begin en eindtijden in. Mijn succes lijst staat op een a4tje, ingedeeld per dag plus een blaadje voor het weekend.

In de volgende aflevering gaan we het hebben over ritme en rituelen.

Abonneer

Vergeet niet te abonneren op de Erno Hannink Show via iTunes, Stitcher of SoundCloud.

Kun je mij een groot plezier doen zodat meer coaches deze podcast kunnen vinden? Geef deze podcast jouw eerlijke beoordeling en recensie. Dit helpt mij enorm om deze podcast te verspreiden. Dank je wel hiervoor. Stuur me een korte e-mail om mij te laten weten dat je dit gedaan hebt en ik stuur je een verrassing.

Je kunt mij bereiken op podcast@ernohannink.nl Ik hoor graag van jou

Verdubbelaars Academie

Zoek jij een community van coaches die ook willen groeien met hun bedrijf.

Dit is voor coaches die

  • hulp zoekt bij de online aspecten van hun coachingsbedrijf
  • online zichtbaar willen worden zodat de klanten op je af komen
  • dit in haar eigen tempo wil doen
  • de omzet wil verdubbelen in één jaar
  • online zichtbaar wil worden zonder zelf continue in de spotlight te staan

Meld je aan voor het intakgesprek. Ga hiervoor naar:

ernohannink.nl/lidmaatschap

 

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.