Tip 9 ontbreekt – jouw No1 tip internet en social media voor lokale ondernemer?

Door Erno Hannink | 03 - Aandacht voor je bedrijf

sep 15

Als kleine ondernemer of zelfstandige is het lastig om keuzes te maken wat je moet doen voor je marketing. De tijd die je werkt aan marketing gaat van de tijd af die je kunt besteden aan je klanten. Maar je wilt morgen ook klanten.

Dat internet een belangrijke rol in je marketing speelt is je wel duidelijk maar waar moet je beginnen? Moet je bloggen? Op Twitter? Je zit al op LinkedIn maar daar gebeurt niets. Hyves? Facebook?? Nieuwsbrieven worden niet gelezen. Of wel?

In de onderstaande presentatie wordt duidelijk dat platforms als Facebook een groot effect hebben op internet met 500 miljoen gebruikers. Ruim 40% van de bedrijven die social media gebruiken halen er klanten uit.


Meer pagina’s in Google betekent meer leads, meer dan 300 pagina’s in Google betekent significant meer leads. Meer publiceren in je bedrijfsblog betekent meer leads.

Wil je meer klanten? Zorg dat je meer pagina’s in je website krijgt. Blog op de zelfde domeinnaam als je website = meer pagina’s in de zoekmachine.
De presentatie geeft 10 tips van de dingen die je nu kunt doen als lokaal klein bedrijf op het web.

Jouw No1 tip

Als je de presentatie bekijkt zie je dat Tip 9 nog leeg is. Wat is jouw belangrijkste tip voor andere zelfstandigen en kleine ondernemers om vandaag nog mee te beginnen op het web. Welke marketingstap mag niet ontbreken in de gereedschapskist van de zelfstandige ondernemer.

De 10 dingen die je nu kunt doen voor je bedrijf:

  1. Focus – maak je doelgroep zo smal mogelijk
  2. Wees anders – wees opvallend jezelf. Val op.
  3. Kies je domeinnaam en je e-mailadres
  4. Verstuur – laat je hagedissenbrein je niet afleiden. Doe.
  5. Publiceer op het web, plaats artikelen, blog, publiceer video’s en foto’s, berichten
  6. Zorg er voor dat jij ook met je potentiële klant contact kunt onderhouden
  7. Middenin je doelgroep – sluit je aan bij de sociale netwerken waar je doelgroep ook is
  8. Google Places – leg je bedrijf vast op google.com/places
  9. ….
  10. Start met Waarom – leg uit waarom je dit allemaal doet.

Voeg jouw No 1 tip in de reacties. De beste voeg ik toe aan de presentatie natuurlijk met jouw naam en URL naar je bedrijf.

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed