6 oplossingen om Tweets door te plaatsen op Facebook – Twitter

Door Erno Hannink | d. Narrow Networking

dec 24

Het is een van de meest gestelde vragen over Facebook: “Hoe koppel ik Twitter aan mijn Facebook account?”

Zelf heb ik besloten, na enige tijd, deze twee juist weer los te koppelen. Waarom?
Het zijn twee verschillende platformen:

  • Twitter kent maximaal 140 karakters en een status update in Facebook 420 karakters
  • Je hebt waarschijnlijk verschillende netwerken op beide platforms
  • Updates in Twitter en Facebook hebben wel ongeveer dezelfde vorm prive en zakelijk in de mix, dit in tegenstelling tot LinkedIn
  • de gebruikersnaam in Facebook is vaak anders dan Twitter

Zelf gebruikte ik een tijd lang een toepassing die de updates in mijn pagina automatisch doorplaatste naar Twitter. Een update die ik met de hand in Facebook plaatste of een blog post die automatisch via NetworkedBlogs een update op de pagina plaatste.

Aangezien de updates in Facebook langer dan 140 karakters kunnen zijn werden berichten op Twitter meestal afgekapt met een link naar Facebook. Hier kreeg ik een discussie over op Twitter, mijn berichten werden steeds onpersoonlijker volgens een aantal volgers. Dus ook deze oplossing heb ik losgekoppeld.

Het heeft wel iets makkelijks, automatisch berichten doorplaatsen. Als je een bericht tegelijk kunt plaatsen op Facebook en Twitter en het raakt de volgers op beide netwerken waarom niet?

Toepassingen om automatisch Tweets naar je profiel en/of pagina te plaatsen

Een overzicht van 4 oplossingen om Tweets op je profiel te plaatsen. Een aantal toepassingen geven je ook de mogelijkheid om de tweets op je pagina(s) te plaatsen.

1. Facebook’s Twitter toepassing

apps.facebook.com/twitter/

Zoals je in de afbeelding kunt zien werkt het voor je profiel en voor pagina’s.
De Twitter app van Twitter is eenvoudig te installeren maar heeft een nadeel, alle tweets worden doorgestuurd. Liever wil ik niet alle berichten op mijn profiel, maar tweets waarvan ik zeker weet dat ze door beide netwerken worden gewaardeerd.

2. SelectiveTweets

apps.facebook.com/selectivetwitter/
In 2 stappen stuur je tweets waarin je #fb gebruikt daar naar Facebook.

Het werkt op je profiel en op je pagina’s. Voor iedere pagina kun je een ander twitteraccount gebruiken.

3. Smart Twitter

apps.facebook.com/smarttwitter/
Er zijn iets meer instellingen mogelijk. Verder is dit een basic Twitter oplossing.

4. Natter

natter.r10.railsrumble.com/
Deze handige toepassing plaatst niet alleen tweets naar je Faceboo profiel, maar ook je reacties op Facebook weer terug op Twitter. Niet alle tweets worden geplaatst alleen die met een hashtag (bijvoorbeeld #fb). Ook links in je tweet worden geplaatst als een mooie Facebook update met de link zoals je gewend bent in Facebook.

Helemaal slim is dat ook de Facebook namen er bij worden geplaatst in plaats van een @twitternaam die niets zegt in Facebook.

5. TweetsOnFanpage

www.facebook.com/TweetsOnFanpage (pagina) apps.facebook.com/aptwitter/ (app)
Met deze oplossing krijg je een apart tab in je Facebook pagina waar je Tweets worden weergegeven.

6. Twitter van Involver

Involver heeft een vergelijkbare oplossing als TweetsOnFanpage.

Twitter Clients

Je kunt natuurlijk ook een Twitter Client als Tweetdeck, Hootsuite of Seesmic gebruiken en een bericht tegelijk naar Facebook en Twitter sturen.

Plaats jij ook Twitter berichten door op Facebook? Of juist niet meer? Heb je juist nu iets geprobeerd? Laat het hieronder horen. Vermeld dan ook je Facebook pagina/profiel.

Bronnen:

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed