Wat kan ik vandaag doen om klanten te helpen?

Door Erno Hannink | Keuzes

mrt 30
wat-kan-ik-doen-om-klanten-te-helpen

Iets nalaten voor mijn nageslacht is een idee waar ik niet veel mee heb. Mijn kinderen hebben hun eigen missie en werk hierin te doen. Ze zijn volwassen en gaan ieder hun eigen weg.

Ik wil nu iets betekenen voor de ondernemers met wie ik vandaag werk. Ik wil ze ondersteunen waar mogelijk, nieuwe scenario’s schetsen waardoor ze betere beslissingen nemen. Ik wil samen met het team acties uitwerken waardoor ze beter uit die scenario’s komen. Hierbij houd ik rekening met de impact die we hebben op onze omgeving.

Een bijdrage in het nu.

Wat kan ik vandaag doen? is de vraag die ik mezelf telkens weer stel. Wat kan ik doen om ondernemers te helpen?

Dit vraag ik me af terwijl ik met het boek van Arie de Geus (De Levende Onderneming) meer leer over scenarioplanning. Ik lees in zijn boek over het bedenken van de mogelijke scenario’s in de toekomst en over wat ik kan doen wanneer een scenario zich voordoet.

Net als veel andere ondernemers had ik de impact van COVID-19 niet zien aankomen en had ik geen plan voor hoe ik zou handelen in een scenario als dit. Wat ik zo snel mogelijk heb gedaan, is samen met mijn gezin het meest slechtste scenario uitdenken, om zo te ontdekken hoe we hier doorkomen. Dit geeft rust in ons gezin, zodat ik me weer kan concentreren op het belangrijkste dat ik te doen heb.

We zitten deze week voor het begin van een nieuwe maand en een nieuw kwartaal. Tijd om uit te werken wat de belangrijkste acties zijn voor het komende kwartaal, de komende maand en, daarvan afgeleid, de komende week. Dat heb ik het afgelopen weekend gedaan.

Met dit als basis ga ik vandaag aan de slag met de drie belangrijkste acties op mijn lijstje. Mogelijk moet ik de laatste van deze drie acties laten vallen door een probleempje met mijn gebit waarvoor ik waarschijnlijk naar de tandarts moet. Dat kan.

Nu aan de slag met de eerste belangrijke actie voor vandaag, voor Pieter en Anna van ScaleUp Impact.

Wat zijn de drie belangrijkste acties in jouw agenda vandaag?

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 8-25 medewerkers. De ondernemers die ik help bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Ik ben er voor jou en breng zelfsturing in je team, met lastige vragen, bewezen processen, structuur en regelmaat. Ik luister naar je, geef directe terugkoppeling en nieuwe inzichten voor betere beslissingen. De drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Erno is auteur van 12 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) de RSS feed of via LinkedIn.