Voeg audio toe aan de marketing mix

Door Erno Hannink | Marketing met audio

aug 27

Je hebt er vast wel eens van gehoord: Podcast. De manier om audio aan je weblog of website toe te voegen. Je kunt muziek maken (Melodiefabriek), een radio programma (Oh-la-la), of tekst uitspreken (FMK Radio).

Mijn bedoeling is om blogteksten ook op audioformaat beschikbaar te stellen. Zo kun je de audioversie downloaden op je iPod of MP3 speler en zo luisteren wanneer jij wilt in plaats van het artikel lezen.

Deze eerste audio opname is een overzicht van de apparatuur die ik gekocht en geïnstalleerd heb om dit goed te realiseren.

Na uitgebreid onderzoek voor de juiste microfoon heb ik gekozen voor de Blue Yeti.
Via Amazon.co.uk (aff) Blue Microphones Yeti USB Microphone
Ik heb deze microfoon bij bax-shop gekocht voor EUR 115,00
Deze microfoon heb ik via de USB aangesloten op de PC. De microfoon is wat groot en neem je dus niet even mee voor onderweg. De USB microfoon gebruik ik dus voor opnames aan mijn buro.

Het tweede apparaat heb ik juist voor onderweg gekocht. Zo kan ik snel wat opnemen, een gedachte, een idee, en presentaties die ik geef.
De Philips LFH0888
via Amazon.co.uk (aff) PHILIPS LFH0888/00 Voice Recorder + 4 x LR03 Alcaline Xtreme Power AAA Batteries + 2 Free
Ik heb de voice recorder gekocht bij de Voice recorder shop voor EUR 159,00

Voor het bewerken en opnemen heb ik Audicity geïnstalleerd. Dit is een open source pakket. Voor Windows 7 gebruik ik de Beta versie die gewoon heel goed werkt en eenvoudig installeert. Te gebruiken voor Windows, Mac en Linux. Voor de Mac hoor ik veel mensen over Garageband.

Om de podcast heel mooi en eenvoudig in WordPress te krijgen gebruik ik de Blubrry PowerPress plugin

Veel plezier bij het luisteren en als je nog tips hebt of een onderwerp die goed in de Podcast kan laat het horen via de reacties.

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 8-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij beslissingen voor meer resultaat zonder harder te werken. Mijn unieke eigenschap is vragen stellen vanuit oprechte nieuwsgierigheid en de essentie van de lessen te benoemen. Drie keer per jaar organiseer ik het 4B evenement, voor ondernemers die met andere ondernemers willen sparren over onderwerpen als focus, missie, winst, communicatie, marketing, medewerkers en meer. Erno is auteur van 10 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) de RSS feed of via LinkedIn.

Comments are closed