Vraag me wat je wilt #experimenteervrijdag

Door Erno Hannink | Experiment

mrt 13
Vraag-me-wat-je-wilt

Het is me tot nu toe nog niet gelukt om de experimenteervrijdag helemaal succesvol af te ronden. Wordt dit het experiment waarbij dit wel lukt?

Het experiment van vorige week, waarvoor ik had besloten twee dagen geen advies te geven en alleen maar vragen te stellen kostte me aanzienlijk meer moeite dan ik had gedacht. Het gaat me te goed af om een advies te geven als reactie op een bepaalde situatie, opmerking of vraag. Geen advies geven is voor mij dus behoorlijk lastig.

Zelfs al heb ik een dag geen ontmoetingen en werk ik vanuit huis, ik merk dat ik toch advies geef, zoals in mijn gezin of in een telefoongesprek. Wat ik wel bereikt heb met dit experiment, is dat ik me veel bewuster ben geworden van hoe snel ik advies geef. En dat een nieuwe vraag stellen vaak meer oplevert of dat ik alleen maar vertel over hoe ik iets ervaren heb en gebruik in mijn leven.

Voor de komende week heb ik een nieuw experiment. De komende week ga ik twee dagen zoveel mogelijk vragen beantwoorden op LinkedIn. Ik ga ondernemers helpen bij welke vraag ze ook maar hebben.

Hiervoor ga ik zelf actief op zoek naar vragen die worden gepubliceerd, zoals met #dtv, #durftevragen, #vraag. Daarnaast ga ik beide dagen op LinkedIn mensen oproepen hun vraag te stellen in de reacties.

De komende week staan er minder afspraken in de agenda om mensen fysiek te ontmoeten. Een mooie gelegenheid om vragen online te beantwoorden. Ondernemers helpen om betere beslissingen te nemen.

Wat is precies de uitdaging? Niet proberen om een vraag om te zetten in een potentiële opdracht. Niet denken aan een mogelijk vervolg of een mogelijke uitnodiging tot een afspraak. Alle vragen beantwoorden zonder commerciële doelstelling. Vragen beantwoorden om de ondernemer verder te helpen. Zoveel mogelijk vragen beantwoorden in directe berichten met de ondernemer.

Heb jij een vraag?

Stuur mij een bericht op LinkedIn (linkedin.com/in/ernohannink)

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 8-25 medewerkers. De ondernemers die ik help bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Ik ben er voor jou en breng zelfsturing in je team, met lastige vragen, bewezen processen, structuur en regelmaat. Ik luister naar je, geef directe terugkoppeling en nieuwe inzichten voor betere beslissingen. De drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Erno is auteur van 12 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) de RSS feed of via LinkedIn.