De eerste impact-beslissingen-nieuwsbrief voor

Kom uit de waan van de dag, zodat je de langetermijndoelen snel realiseert.
Dit doe je door drie beslissingen aandacht te geven:

1. Automatische beslissingen
2. Snelle beslissingen
3. Langetermijnbeslissingen

Een keer per maand ontvang je een tip met betrekking tot deze drie beslissingen. Wil je geen tips meer ontvangen voor een positieve impact? Afmelden kan onderaan deze e-mail.

Een positieve impactAls ‘persoonlijk leiderschap’ past bij de individualistische tendens in onze samenleving van de afgelopen decennia, dan past ‘sociaal leiderschap’ bij de uitdagingen waar we de komende decennia voor staan. Het vertrekpunt bij sociaal leiderschap is een collectieve zorg om onze planeet en samenleving op de langere termijn.

Daarbij horen vragen zoals:
● Wat is het effect van wat ik nu doe op de samenleving?
● En wat is het effect van wat ik nu doe op de samenleving over zeven generaties?
● Wat is het effect van wat ik nu doe op de planeet, nu en op de lange termijn?

De automatische beslissing
Neem de juiste automatische beslissingen met impactgewoontes.

Het opschrijven en publiceren van jouw inzichten is een krachtig middel om je visie met veel meer mensen te delen. Drie tips om – nu eindelijk echt en zonder excuses – te schrijven:

Tip 1 Begin de dag met schrijven. Elke dag vanaf nu. Zet bijvoorbeeld een wekker om 8:00 uur en begin met schrijven. Je wilskracht is in de ochtend het grootst.
Tip 2 Bereid je schrijfomgeving voor, voordat je gaat zitten. Maak ’s avonds het bureau leeg, laat alleen je schrijfgerei achter.
Tip 3 Blokkeer de internettoegang van je computer en sluit de browser voor de tijd die je hebt gepland om te schrijven. Leg je telefoon in een andere kamer.

Doe dit iedere dag en na twee tot drie maanden is dit een gewoonte en is het een logisch onderdeel van je dag.

Wil je echt dagelijks schrijven? Meld je dan aan voor de impactcoaching op dagelijks schrijven via coach.me
 Meer impact door je visie te delenHoe dagelijks schrijven mij helpt

Kortetermijnbeslissing
Neem goede kortetermijnbeslissingen met impactrichtlijnen.

Wat mij helpt om (na een flinke coronadip) mezelf te dwingen beter contact te houden met mijn zakelijke netwerk is het starten met een CRM-systeem voor mijn contacten en de A-B-C-methode van Keith Ferrazzi:
• A-contacten zijn vrienden of nieuwe zakelijke contacten. Iedere maand stuur ik dit soort contacten een persoonlijk bericht, via een e-mail met een artikel, een kaartje of een telefoontje. Tijdens de rustige momenten loop je door deze lijst en zoek je persoonlijk contact met enkele van deze mensen.
• B-contacten zijn de “Touch base”-mensen, dit zijn bekenden of mensen die je al goed kent. Ze komen ook op je e-maillijst en ontvangen een verjaardagskaart of telefoontje. Eens per kwartaal heb je contact met deze mensen.
• C-contacten zijn mensen die je niet goed kent en aan wie je onvoldoende tijd kunt/wilt besteden om het contact intensiever te maken. Met deze mensen heb je eens per jaar contact.

 De A-B-C- methode om in contact te blijven

Langetermijnbeslissing
Neem goede langetermijnbeslissingen met een impactbeslissingsproces.

Term van de dag: ‘analysis paralysis’. Een verlamming van je beslissingsproces door het overanalyseren van alle mogelijke uitkomsten. Je blijft maar overdenken en vergelijken en de volgende stap uitstellen. Herkenbaar?Bij het lezen van het boek ‘How to Decide’ van Annie Duke kwam ik weer op deze verlammende houding. Ze geeft een aantal simpele tips om dit te doorbreken.

 Zo beslis je – Hulp van Annie Duke

Beste podcastaflevering van de afgelopen maand

Als ik iets meeneem van mijn podcastgesprek met Willem Schramade dan is het wel dit: de invloed van de bedrijven, overheid en financiële sector op een duurzame economie is enorm, maar uiteindelijk is iedereen verantwoordelijk. Wij zijn de mensen in die bedrijven, wij stemmen wie de overheid wordt en kiezen de financiële producten.

Willem Schramade – De weg naar een duurzame economie

Boekentip voor de maand

Een bijzonder boek dat laat zien wat Europees organiseren is, waar het vandaan komt, de verschillen en de voordelen ten opzichte van het Angelsaksische model.

Nieuw Europees organiseren‘, door Jaap Jan Brouwer en Jaap Peters
 Nieuw Europees organiseren #boekencast afl. 23


Dank je wel voor het lezen.Heb je een vraag voor mij? Stel hem gerust.
Je kunt eenvoudig reageren op deze e-mail.


Een fijne dag en graag tot snel,
Erno