Wat als je nog niet klaar bent voor een bedrijfsblog?

Door Erno Hannink | WordPress blog

okt 10

Stel je hebt ondertussen al veel gehoord en gelezen over blogs. Je weet nu hoeveel tijd bloggen kost. Je ziet de voordelen al wel maar hebt de ruimte er nog niet voor of je weet nog niet zo goed waar je over moet schrijven. Wat kun je dan doen om een online beeld te creeren van je bedrijf?
Reageren op blogs.

Je kunt eenvoudig betrokken raken bij de blogomgeving (blogosphere) door te reageren op artikelen in bestaande blogs. Je kunt dan beginnen met deze 5 stappen:

  1. Bedenk een aantal steekwoorden (keywords) die betrekking hebben op je kennisgebied (of dat van je bedrijf). Ga op zoek naar vergelijkbare steekwoorden, bijvoorbeeld met Google’s hulprogramma voor zoekwoorden of kijk op DMOZ voor meer online keyword tools
  2. Gebruik het resultaat om in Google Blog Search of Technorati te zoeken naar blogs met artikelen over deze onderwerpen
  3. Lees de blogs, en reageer als je iets toe te voegen hebt aan het artikel of de reacties.
  4. Komt het onderwerp regelmatig aan bod in het gevonden blog, onthoud dan de feed in je RSS lezer (bijvoorbeeld Google Reader of Netvibes) om het eenvoudig te volgen. Verder kun je Google Alerts gebruiken om de laatste artikelen met jouw zoekwoord in je email inbox te ontvangen.
  5. Houd je reactie bij en keer terug als er een reactie is gekomen op jouw reactie. Dit kan eenvoudig met co.comment


Bij een reactie kun je meestal ook een link (URL) invullen. Gebruik dit en verwijs naar je online profiel waar mensen eventueel kunnen reageren. Zo kun je bijvoorbeeld verwijzen naar je Twitter profiel of je profiel in LinkedIn. Het is beter niet te verwijzen naar een statische website (de website van je bedrijf) waar ze geen beeld van jou, de reageerder, kunnen krijgen.

Bron: MarketingProfs – Blogging Baby Steps: How to Join the Conversation Without Starting Your Own

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.