Wat doe je met de winst?

Door Erno Hannink | Keuzes

mrt 10
wat-doe-je-met-de-winst

Wanneer je hard meewerkt in je bedrijf en je bedrijf net winst maakt dan is dit een vraag waar je nauwelijks mee bezig bent. Je bent al blij dat er een winst in de boeken staat aan het einde van het jaar.

Maar wat ga je met de winst doen wanneer je bedrijf verder groeit? 

Wat is het doel van je bedrijf? Wat is je missie?

Als je een goede missie hebt, trek je betere medewerkers aan, reageren steeds meer klanten enthousiast en willen ze met jouw bedrijf samenwerken. 

Je blijft groeien. Je bent benieuwd hoe ver je kunt komen. Je wilt er alles uithalen wat er in jou, je team en het bedrijf zit. Hierdoor groeit het bedrijf en nemen de omzet en de winst toe.

Wat ga je dan doen met de winst?

Is dit hét moment om een nieuwe auto voor jezelf te kopen? Wil je jezelf belonen na al dat harde werken van de afgelopen jaren?

Wat drijft je echt?

Noot: met Profit First leer je hoe je meer winst overhoudt.

De beste investering van je winst

Investeer in jezelf en in je bedrijf. Wanneer je als ondernemer voor de eerste keer een mooie winst behaalt, kun je die investeren in een mooie auto, mooie kleding of bijvoorbeeld een horloge. Je hebt het afgelopen jaar hard gewerkt dus je hebt het wel verdiend, zeg je tegen jezelf.

Wat zou het voor je missie betekenen als je de komende drie jaar blijft leven op hetzelfde uitgavenpatroon als je had toen je nog weinig verdiende?

Wanneer je het geld dat je overhoudt honderd procent investeert in je bedrijf, dan heeft dit een veel groter effect op je toekomst wanneer je het nu in spullen steekt.

Zo reserveert Viisi een deel van de winst voor de medewerkers voor het moment dat het bedrijf verkocht wordt. Zij hebben tenslotte ook hard meegewerkt aan de groei van het bedrijf.

Bedenk nu wat je gaat doen met de winst zodat je straks weet wat je te doen staat wanneer de winst hoger is dan je ooit had durven dromen.

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.