Wat ik maximaal ga doen

Door Erno Hannink | Keuzes

nov 25
wat-ik-maximaal-ga-doen

Wat ik niet wil is steeds harder lopen in het hamsterwiel van mijn bedrijf. Het is niet nodig om steeds meer te realiseren in omzet en klanten.

Wanneer ik niet op zoek ben naar meer werk, is het goed om een bovengrens voor mezelf vast te leggen aan wat ik ga doen het komende jaar.

De bovengrens die ik stel aan wat ik ga doen in 2020 is belangrijk voor mij, omdat er door die grens niets anders op zit dan de gewoonte te ontwikkelen meer aandacht aan mijn klanten te besteden.

Zo heb ik de volgende bovengrenzen vastgesteld voor het komende jaar:

  • Maximaal tien een-op-een businesscoachingklanten helpen.
  • Maximaal zes ondernemers in de eerste groepscoaching.
  • Maximaal vijf Tonya-producten verkopen.
  • Maximaal vier boekjes per jaar publiceren en verspreiden.
  • Maximaal drie 4B-evenementen organiseren.
  • Maximaal twee denkweken inplannen.

Met deze bovengrenzen heb ik een goed draaiend bedrijf met voldoende omzet en winst. Hiermee heb ik ook de ruimte om mijn team goed in te richten.

Belangrijker nog: met deze bovengrenzen heb ik de ruimte om alle klanten die ik heb aandacht te geven. Hierdoor kan ik extra afspraken maken tussendoor, me verdiepen in updates van klanten en tussendoor bellen om te horen hoe het gaat.

Daarnaast heb ik de middelen en de ruimte om mezelf te blijven ontwikkelen en kennis te delen door middel van artikelen, de podcast en video’s. De bovengrenzen bieden een kader om sneller en eenvoudiger nee te zeggen tegen projecten, opdrachten en klanten die op dit moment niet passen.

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.