Wat is een TAG

Door Erno Hannink | WordPress blog

apr 25

Een tag is een soort sleutelwoord. Het zijn woorden waarmee de bezoekers en de zoekmachines sneller in sites kunnen zoeken. Dus je geeft een artikel, update, foto of video tags mee voor gebruiksvriendelijkheid. Zo heeft dit artikel 3 tags, “tag“,  “sleutelwoord” en “hashtag“.

hashtag tag

Als ik deze tags zichtbaar op het blog of in het artikel plaats, dan kan ik snel de andere artikelen op het blog vinden met dezelfde tag. Handig als je op zoek bent naar meer informatie over een bepaald onderwerp.

Naast blogs zie je dat platformen als LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter heel bewust gebruik maken van tags. Als gebruiker van Instagram kan ik bijvoorbeeld eenvoudig foto’s vinden met #wolken of #ultramarathon. In LinkedIn kan ik artikelen volgen over #leadership. In Twitter zoek je bijvoorbeeld op Tweets met #FollowFriday, tips om Twitteraars te volgen.

In de sociale netwerken wordt de Tag gemarkeerd door het ‘#’-teken. (hashtag)

tags in blog uitlegWikipedia:

“Een tag (Nederlands: label of etiket) is een (relevant) sleutelwoord of term geassocieerd met, toegewezen aan of opgenomen in een digitaal bestand (zoals afbeeldingen, video, audio). De tag geeft aanvullende informatie over het bestand waaraan het is gekoppeld en maakt zodoende sleutelwoordgebaseerde classificatie en indexering mogelijk.”

Verder maken Tags het voor zoekmachines eenvoudiger. Tags lijken op keywords of steekwoorden. Zoekmachines kunnen hierdoor eenvoudiger artikelen vinden met de juiste tags/keywords.

Zo kun je ook een Tag Cloud, een ‘wolk’ van sleutelwoorden maken (zie de afbeelding rechts). Dan zie je snel wat ongeveer de onderwerpen op het blog zijn. Waar wordt veel over geschreven. Welke onderwerpen komen vaak voor.

Als je in het lijstje van sleutelwoorden hier rechts naast klikt op ‘plezier‘ dan krijg je een overzicht van alle artikelen met de TAG ‘plezier’. Zie afbeelding, hiernaast.

Meer over tags op Facebook, Foto’s taggen op je Facebook pagina door fans – 5 stappen.

Heb je nog vragen of opmerkingen, of vind je dat dit artikel duidelijker kan laat het me dan weten via de reacties.

 

Foto credit, Jon Tyson op Unsplash

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed