Wat is trackback

Door Erno Hannink | WordPress blog

apr 26

Bij wijze van bronverwijzing kun je iemands trackback opnemen. Dus stel je hebt informatie voor jouw artikel uit een ander artikel gehaald. Dan kopieer je de trackback van zijn artikel en gebruikt die in het trackback veld in WordPress of andere blog software.

Het leuke daarvan is dat onder het artikel dan meestal een stukje tekst verschijnt naar jouw artikel en een link. Dit is goed voor jouw zoekresultaten. Hoe meer links van andere sites naar jouw blog hoe beter je site is (dit is de definitie). Voor de schrijver is het ook goed want er is een link op jouw blog en de andere lezers kunnen zien hoeveel mensen gebruik hebben gemaakt van het artikel.

De online encyclopedie Wikipedia geeft ook een uitgebreide uitleg over trackback

Bijvoorbeeld Seth Godin werkt niet meer met reacties en alleen maar met trackback (http://sethgodin.typepad.com/). Als je wilt reageren op zijn artikel. Schrijf je zelf een artikel met een trackback naar zijn artikel. Dan wordt jouw reactie/artikel zichtbaar op zijn blog.

Plaatjes zeggen meer dan woorden. We maken een trackback naar een artikel van Sanne Roemen omdat daar iets wordt gezegd over trackback en wanneer je het kunt gebruiken.

trackback artikel Sanne Roemen

Plaats de trackback onder je artikel in jouw blog software in dit voorbeeld WordPress.
trackback plakken in dit artikel

Hier zie je dan een trackback op het weblog van Capay die ik gemaakt had op dit weblog.
trackback voorbeeld naar Capay

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.