Help! WordPress 2.7 is helemaal anders

Door Erno Hannink | WordPress blog

dec 21

De nieuwe versie van WordPress; WP 2.7 is aan de ‘achterkant’ helemaal veranderd. En dan bedoel ik ook echt helemaal.

Dit had je – WordPress 2.3 of 2.6

WordPress 2.3

WordPress 2.3

Dit heb je nu – WordPress 2.7

WordPress 2.7

WordPress 2.7

Maar hoe werkt het nu allemaal dan?
In 13 video’s alle belangrijkste acties uitgelegd. De video’s zijn in het Engels. Shawn Hesketh van leftlanedesigns.com heeft de video’s gemaakt. Wow! wat een klus was dat.

Update 2: alle video’s verzameld in een Dik.nl kanaal. Zo kun je toch hier alle video’s bekijken. Veel plezier. Zie onderaan dit bericht.

Update: de video’s kunnen niet ge-embed worden aangezien de maker moet betalen voor meer dan 1 embed HD video’s op Vimeo. Shawn werkt aan nog meer video’s over WordPress 2.7 – volg daarvoor WPOverview.com. Dezelfde video (zie hieronder) is daar ook te zien voor de andere video’s betaal je US$ 20. Op Vimeo zelf kun je ze overigens wel gratis bekijken. Dit is ondertussen niet meer mogelijk, alleen nog maar betaald.

1. Het nieuwe dashboard

Een overzicht van de basis functies op 1 scherm. Ook de links naar je blog zijn hier zichtbaar, de laatste reacties. En wat is eigenlijk die turbo-knop rechtsboven? Bekijk de video voor de uitleg.

Part One: The Dashboard from Shawn Hesketh on Vimeo.

2. Schrijven van nieuw bericht

Hier begint het allemaal. Het schrijven van een nieuw bericht of artikel. Het bloggen.

Part Two: Write a New Post from Shawn Hesketh.

3. Aanpassen bestaand bericht

Natuurlijk moet je bestaande berichten of artikelen ook wel eens aanpassen. Hier de uitleg hoe dat werkt.
Part Three: Edit an Existing Post from Shawn Hesketh.

4. Tags en categorieen

Tags zijn steekwoorden waarmee je aangeeft waar het over gaat in het artikel. Categorieen is meer een grove indeling van je artikelen. Meestal kies je 1 of 2 categorieen voor je artikel maar kun je wel veel meer tags toevoegen. Ik vertaal het vaak als een register (tags) en hoofdstukken (categorieen) van een boek.
Part Four: Tags and Categories from Shawn Hesketh.

5. Toevoegen en aanpassen van pagina’s

Pagina’s maken dat je blog standaard informatie snel beschikbaar heeft voor de lezer. Bijvoorbeeld een ‘over mij’ pagina (about) of een contact pagina. Met pagina’s kun je zelfs je hele site en blog integreren.
Part Five: Edit and Add New Pages from Shawn Hesketh.

6. Afbeeldingen en andere media toevoegen

Een afbeelding maakt een artikel, bericht of pagina af. Het zorgt er voor dat een koude opsomming van tekst tot leven komt. Dit is een mooie bron voor afbeeldingen www.flickr.com/creativecommons/. Er zijn er nog veel meer. Let wel op de kopierechten (copyrights) kijk ook eens naar Creative Commons.
Part Six: How to Add Images and Media from Shawn Hesketh.

7. reacties mogelijk maken en modereren

Reacties; de gelegenheid voor je lezers om met jou in contact te komen. De mogelijkheid om te laten zien dat ze met je eens zijn of juist niet. Een blog zonder reacties is niet echt….

Part Seven: How to Enable and Manage Comments from Shawn Hesketh.

8. Links toevoegen

Verwijzingen naar andere sites en weblogs helpen je bezoekers om meer interessante informatie te vinden over jouw onderwerp. Verder is het een mooie gelegenheid om links van andere sites terug te krijgen. Hoe meer links je van anderen naar jouw website krijgt hoe beter je site is en hoe hoger je scoort in de zoekmachines.
Part Eight: How to Add Links from Shawn Hesketh on Vimeo.

9. De uitstraling van je weblog en/of website aanpassen

In deze video zie je hoe je een andere template kunt bekijken en kiezen. Dit is de locatie war je veel templates kunt vinden wordpress.org/extend/themes/. Op het web zijn heel wel (gratis) templates te vinden.

Part Nine: How to Change the Look of Your Site from Shawn Hesketh on Vimeo.

10. Sidebar en widgets

Afhankelijk van de template waarmee je werkt kun je 1 of meerdere sidebars hebben. Het zijn opties in de kantlijn, links of rechts die het voor de bezoeker makkelijker maken om weg te vinden in je site. Zo kun je bezoekers meer laten zien van je site.

Part Ten: Sidebar Widgets from Shawn Hesketh on Vimeo.

11. WordPress plugins

Een plugin is een eenvoudig hulpmiddel dat je functionaliteit van je blog kan verbeteren. Door deze toe te voegen kun je bijvoorbeeld makkelijker embed video’s toevoegen of een reactieformulier of linkjes om je inhoud te delen. Er zijn heel veel plugins beschikbaar. Hier heb je kun je bijvoorbeeld veel plugins vinden; wordpress.org/extend/plugins.

Part Eleven: WordPress Plugins from Shawn Hesketh on Vimeo.

12. gebruikers toevoegen en wijzigen

Shawn Hesketh on Vimeo.

13. settings aanpassen

Verschillende settings komen aan bod. Als je zelf plugins hebt geinstalleerd of als ik dat voor je heb gedaan dan zie je meer settings in je menu, deze worden niet behandeld in de video.

Het gaat om de basis settings; zoals algemeen, schrijven, lezen, discussie, media, privacy, permalinks en overige.

Part Thirteen: Configuring the Settings from Shawn Hesketh on Vimeo.

Met dank aan Shawn Hesketh van leftlanedesigns.com.

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed