WordPress uitleg voor beginners

Door Erno Hannink | WordPress blog

apr 28

wordpress-basisWordPress is de software die ik gebruik voor de bouw van sites en blogs voor mijn klanten. Waarom? Het is een erg slim content management systeem (CMS). Het is opgezet voor blogs en uitgebreid met pagina’s en daardoor een volwaardige software voor het onderhoud van jouw site. WordPress is ook erg slim ingericht (geoptimaliseerd) voor zoekmachines (SEO).

WordPress is een OpenSource (wikipedia uitleg) en dus gratis te downloaden. Vele WordPress enthousiastelingen over de wereld werken continue aan de verbetering van de software. Dit gebeurt in de bron maar ook met plugins en thema’s.

Vind je een eigen installatie van WordPress te lastig dan kun je dit laten doen door professionals; WPontwerpers geeft je een overzicht (mijn profiel). Natuurlijk kun je ook een blog starten op het WordPress platvorm, de keuze aan plugins en thema’s is dan wat beperkter maar je blog staat in 5 minuten.

Nu staat je blog maar hoe nu verder? Wat kan ik allemaal en hoe werkt het allemaal.
WordPress de Basis op werkgroep.net geeft je een zeer uitgebreide uitleg.

Leer hoe je een nieuw artikel publiceert en een afbeelding er aan toevoegt (Add New Post). Hoe je een PDF toevoegt. De URLs (permalinks) zo maakt dat ze beter begrepen worden door de lezer en de zoekmachines.

De laatste Nederlandstalige versie van WordPress heeft een eigen plek op de site van WordPress.

wordcampnl-logoWil je nog meer leren over WordPress? Kom dan naar de eerste WordCamp in Nederland op 31 oktober 2009. WordCamp is een dag over WordPress voor WordPress gebruikers door WordPress enthousiastelingen voor beginners en experts.

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 8-25 medewerkers. De ondernemers die ik help bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Ik ben er voor jou en breng zelfsturing in je team, met lastige vragen, bewezen processen, structuur en regelmaat. Ik luister naar je, geef directe terugkoppeling en nieuwe inzichten voor betere beslissingen. De drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Erno is auteur van 12 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) de RSS feed of via LinkedIn.

Comments are closed