Elke werkdag publiceer ik een vlog op ernohannink.tv. Een korte video over mijn leven als ondernemer, hoe ik mijn bedrijf bouw en meer.

Daily Vlog erno hannink
Lees verder…

Lees verder Dailyvlogs van ErnoHannink.tv 18-22 juli 2016

Vandaag het interview met Petra Fehring. Dit is de eerste uit de serie van 3. Veel plezier met deze aflevering.

Petra Fehring is oprichter van de Academie voor Virtueel Assistenten en leidt virtueel assistenten op om vanuit hun eigen expertise als zelfstandige andere ondernemers te ondersteunen bij bedrijfsgroei.

VA, virtueel assistent Petra Fehring

Lees verder…

Lees verder Hoe maakt de VA jou online zichtbaar – Petra Fehring 1/3

Eind 2015 dacht ik opnieuw na over het gebruik van video. Met de doorbraak van live video zoals Periscope en de manier waarop Facebook Live propageerde, voelde ik een drang om iets serieus met video te gaan doen.

Ik had eerder geëxperimenteerd met Periscope, maar werd er niet heel gelukkig van. Voor een deel had dat met de techniek te maken, maar de interactie met de kijkers kreeg ik ook niet voor elkaar.

In die tijd raakte ik in de ban van de dagelijkse video’s van Casey Neistat en Gary Vaynerchuk. De beelden zogen mij hun leven in. Ik raakte geïnspireerd en bleef ze iedere dag volgen. Ik raakte met ze bevriend, althans, zo voelde het voor mij.

online zichtbaar, minder doen

Lees verder…

Lees verder Waarom je beter online zichtbaar wordt als je minder doet

 

Cindy Vranken gelooft dat je het als ondernemer verdient om te stralen in je business, daarom leert ze jou verkopen vanuit je H.A.R.T.

Cindy Vranken podcast erno hannink

 

Lees verder…

Lees verder Verkopen vanuit je HART – Cindy Vranken

In een rustig tempo fietste ik op zondagochtend rond 11.00 uur naar de D’Run, de Doetinchem run. Een hardloopwedstrijd met 2 verschillende afstanden.

De 10 km om 12.00 uur en de 5 km color run om 13.30 uur. Ik had geen zin in al die kleuren in mijn ogen en koos voor de 10 kilometer. Het werd mijn eerste 10 kilometer loop.

Sinds enkele weken train ik mee bij de wedstrijdgroep van de Argo. Als assistent scheidsrechter wil ik mij graag verbeteren. Eén van de manieren waarop dat kan is door mijn startsnelheid te verbeteren en mijn sprint.

doelen, piketpaaltjes en experimenteren

Vooral mijn sprint kan nog veel beter en daar werk ik aan bij de specialist van de Argo. Deze trainer heeft veel ervaring met korte afstanden. Het warmlopen, de losmaakoefeningen en de loopscholing doen we gezamenlijk. Wanneer de andere lopers trainen voor de langere afstanden, train ik op het binnenterrein op de sprint.

Lees verder…

Lees verder Hoe ik meer klanten krijg met experimenteren en piketpaaltjes

Vandaag het gesprek met ondernemer en business coach Simone.

Dit is een aflevering die ik al een jaar geleden met haar opnam. Het was voor een andere podcast met de focus op coach, maar je kunt dit direct vertalen naar ondernemer.

Groots denken, podcast, Simone Levi

Lees verder…

Lees verder Durf grootste te denken en durf focus te houden – Simone Levie

Het liefst ga ik helemaal niet naar een kledingwinkel, maar mijn kleren kunnen echt niet meer, zegt mijn vrouw. Dus ik liep de kledingwinkel binnen en zocht tussen de polo’s en de shorts.

De verkoper had mij zien binnenkomen en vroeg: “Kan ik u ergens mee helpen?” waarop ik snel reageerde met: “Nee, dank u wel. Ik kijk even rond.”

Blog_Snoepwinkel_website

Waarom deed ik dat? Ik wist wat ik nodig had. Een paar korte broeken en een paar shirts. Maar ik heb geen verstand van kleuren of combinaties en ik heb er ook geen plezier in.
Lees verder…

Lees verder Heb jij een snoepwinkel website waarmee je geen klanten krijgt? Gebruik dan deze vragen

Vandaag het gesprek met business coach Martijn Meima over ondernemen zonder doelen en concurrenten.

Martijn is een business coach en trainer die gespecialiseerd is het zakelijk inzetten van je intuïtie.

Martijn Meima concurrentie


Lees verder…

Lees verder Er is geen concurrentie – Martijn Meima

Koud bellen, brrr, ik hou er niet van. Waarom ik er een hekel aan heb? Vanwege het aantal afwijzingen dat ik krijg. Ik kan niet tegen zoveel nee’s.

Het heeft een negatief effect op mijn humeur. Ik begin te twijfelen of ik wel goed bezig ben met mijn bedrijf en mijn producten. Daarna heb ik geen zin meer in iets anders.

Blog_gestopt_bellen kopie

Koud bellen betekent voor mij dat de persoon die ik bel mij totaal niet kent. Ze zijn een koud contact. Voor mij is het veel fijner wanneer ik met mensen bel die mij al kennen. Dus koud bellen doe ik niet. Liever bel ik potentiële klanten die ik echt verder kan helpen,

Sinds een paar maanden werk ik op een manier waardoor mensen vertrouwd raken met mij. Bij de mensen die ik nu bel hoor ik bijna altijd een herkenning wanneer ik mijn naam noem.Lees verder…

Lees verder Koud bellen doe ik niet

 

Andere vormen van omzet voor jouw bedrijf? Luister naar deze 3-delige serie over verdienmodellen met Jeanet Bathoorn.

Dit is de derdeaflevering over de nieuwe social media trends en wat doen we er mee als ondernemer.

Jeanet Bathoorn is VrijheidsOndernemer, Social Media Expert en auteur van 5 boeken. Haar bedrijf past zich aan bij het leven dat zij wil. Ze plant eerst de reizen, handelsmissies en vakanties en kijkt dan hoe het werk erbij past.

Lees verder…

Lees verder Hoe kom je aan een goed verdienmodel? – Jeanet Bathoorn – Verdienmodellen 3/3