De eerste dagen van 2015 gebruik ik om nog één keer terug te kijken op 2014. Een moment van rust en bezinning.

Vergelijkbaar met onze “Keek op de week” die we iedere week delen in onze mastermind kent deze terugblik ook 3 elementen:

  • wat ging er goed
  • wat kan beter
  • waar ben ik dankbaar voor

 

terugblik, goed, beter, dankbaar, 2014

Het wekelijkse overzicht helpt mij aan het einde van de week voor een moment van bezinning. Door er even voor te gaan zitten moet ik nadenken over afgelopen week.

Lees verder Terugkijken op 2014 – Wat ging goed, wat kon beter en dankbaar

Een van de onderdelen van mijn jaarplan voor 2015 is een moodboard. Iets wat voor veel van mijn klanten eenvoudig is.

Iets wat ik een stuk lastiger vind. Denken in beelden. Creatief doen met een schaar en lijm.

Moodboard 2015

En toch ga ik visualiseren wat ik in 2015 ga bereiken. Dus ik maak een moodboard, niet met een fysieke schaar en lijm. Ik doe het digitaal.

Lees verder Moodboard voor 2015 – maak je jaarplan levendig

In de voorbereiding naar mijn eigen podcast ontdek ik steeds meer interessante podcast shows. Hier een mooi overzicht voor jou.

Ontdek de wereld van podcasts, gesproken kennis delen en interviews. Podcast shows vol met kennis die je kunt luisteren in de auto, tijdens het hardlopen, in bed, in de trein en meer.

10 podcast shows tips

Voordat ik je het overzicht geef eerst even hoe ik naar de podcasts luister.

Lees verder 10 Podcast shows voor de ondernemende coach – voeg toe aan jouw iTunes

Een belangrijke gewoonte die ik sinds de zomer van 2013 volg is de Daily Huddle. Iedere ochtend tijdens een werkdag een kort telefoongesprek met Pieter van Osch.

Vertaling van de Daily Huddle –
Dagelijks en Huddle wordt vertaalt als samendringen, samenscholen.

Daily Huddle

Iedere ochtend ontmoeten we elkaar kort aan de telefoon en nemen de dag door. We bespreken drie vaste punten en het duurt meestal niet meer dan 2-3 minuten.

Lees verder Daily Huddle – een succesvolle gewoonte – hoe werkt het voor coaches

Het was een bijzonder jaar 2014. Focus op een paar onderwerpen het hele jaar door. Het Handboek Hyperspecialisatie heeft veel ruimte en aandacht gekregen afgelopen jaar.

Een mooie start met mooie resultaten in februari. Een omzet eindsprint in december waardoor deze maand nog net iets beter in omzet werd dan februari.

Natuurlijk waren er ook mindere momenten zoals de masterclass hyperspecialisatie met maar één aanmelding. Wat overigens wel een mooie dag werd samen met Gitta in Hilversum. En het blijven verschuiven van andere geplande evenementen. Te weinig presentaties voor de boektoer. Dit alles heeft vooral te maken met focus op deze onderwerpen en doorzetten.

Terugkijkend op 2014 heb ik een aantal dingen geleerd het afgelopen jaar. Deze dingen zal ik blijven gebruiken, ook in 2015. En ik hoop dat ik ook dit jaar weer veel mag leren van de mensen om mij heen.

Lees verder 7 dingen die ik leerde van 7 mensen in 2014

Wat is het belangrijkste waar ik dit jaar aan wil werken? Zichtbaarheid.
Zichtbaar is mijn woord voor 2015.

Zichtbaar worden voor mijzelf en mijn bedrijf. Zichtbaar maken van mijn klanten, met name online.

zichtbaar - don-t just stand there

Lees verder Zichtbaar – mijn woord voor 2015

Een overzicht van de beste, favoriete, meest gelezen artikelen dit jaar.

In 2014 schreef ik 58 artikelen voor ernohannink.nl. Ongeveer 1 artikel per week. Het was niet mijn beste blogjaar. Voor 2015 goede plannen en ideeën voor meer focus op het schrijven en publiceren.

Het beste van 2014 op ErnoHannink.nl

Overigens was ErnoHannink.nl niet de enige plek waar ik artikelen schreef. Natuurlijk zijn er ook mijn e-mails naar de abonnees. Het online platform The Vault. Op no1coachingbusiness.com, Medium, coachloper.nl, sparkeducation.nl, Facebook en LinkedIn. Het is wel de belangrijkste plek voor mij, mijn Power Platform.

Lees verder Het beste van ErnoHannink.nl in 2014

Berichten via mijn Facebook pagina, PMs via Facebook, e-mails, Whatsapp berichten en telefoontjes met vragen over Facebook. Of vooral één vraag, “Hoe krijg ik mijn Facebook profiel weer terug?”

Wat is er gebeurt?

Facebook profiel verwijderd

Facebook haalt de teugels aan. Alle ‘persoonlijke’ profielen die niet voldoen aan de voorwaarden van Facebook worden verwijderd.

Lees verder De heksenjacht van Facebook – jouw profiel verwijderd of omgezet naar een community pagina

Terugkijkend op 2014 word ik weer blij. Al schrijvend voor #mijnmoment en een overzicht artikel van 2014 komen alle mooie momenten weer naar boven.

Een van de belangrijke dingen die zorgde voor dit bijzondere jaar is dat ik mijn doelen opschrijf in de december het jaar ervoor.

Nog steeds ben ik veel te optimistische bij het opstellen van mijn doelen. Ik heb ze dus (nog) niet gehaald maar wel veel meer dan wanneer ik ze niet had vastgelegd.

Doelen opschrijf - +200%  resultaat

Lees verder 14 redenen voor opschrijven van jouw doelen voor 2015

Maanden van uitwerken van mijn ideeën. Beslissen wat er wel in moet. En weer schrappen.
Nu is het er eindelijk, de ideale manier om jouw jaarplan voor 2015 te schrijven.

Het Werkboek 2015 – Jouw complete plan voor een florerend coachingsbedrijf in 2015.

Indruk inhoud werkboek 2015 jaarplan

Lees verder Impressie jaarplan werkboek 2015