Hoe werkt het vernieuwde Facebook berichten en Facebook mail

Het werd eind vorig jaar aangekondigd met veel bombarie tijdens een persbijeenkomst. Facebook berichten worden ook sociaal. Een mix van meldingen, berichten en Facebook email, een social inbox. Volgens Facebook is de gewone e-mail te langzaam en te formeel.

Ja, Facebook geeft je een eigen e-mailadres gebaseerd op je gebruikersnaam, gebruikersnaam@facebook.com.

Wil je de gebruikersnaam hiervoor alvast aanpassen ga dan naar Account – Accountinstellingen (of klik hier). Doe het dan wel goed want je kunt je gebruikersnaam maar een keer wijzigen.

Overstappen op de nieuwe berichten

Van meerdere mensen in de omgeving had ik het al gezien en vanochtend kreeg ik dit bericht:

Dus gelijk gestart met het invoeren van de nieuwe berichten. Dit zijn de stappen en wijzigen voor de vernieuwde Facebook berichten en jouw eigen Facebook email.

Als je wilt dat al je Facebook berichten, chats en sms-jes op een plek komen, EN een filter voor ongewenste berichten dan klik je op ‘Nu upgraden’:

Als je dat hebt gedaan, dan ziet je inbox er al anders uit en krijg je de melding dat je e-mailadres van Facebook kunt vastleggen:

Gebruikersnaam is je nieuwe Facebook email. Klik op ‘E-mail activeren’:

En je kunt mail sturen van en naar je Facebook e-mailadres, het land allemaal in je social inbox.

SMS sturen en ontvangen? Lastig, Nederland staat er niet tussen.

Antwoorden op een mail in de nieuwe omgeving.

Standaard is het ingesteld dat, als je op Enter klikt het bericht ook verstuurd wordt. Dit kan lastig zijn, als je bijvoorbeeld naar een nieuwe regel wilt en Enter gebruikt. Dit kun je uitschakelen

En je hebt weer een Verstuur knop:

Als je nieuwe berichten eenmaal hebt geïnstalleerd dan kun je ook je vrienden uitnodigen:

Als je wilt dat ik je een uitnodiging stuur, dan moeten we vrienden zijn, laat dan een reactie hieronder of stuur me bericht via Facebook.

Ontvang deze E-mail succes mindmap en checklists

e-mail lijst checklist

Lees ook het artikel Meer klanten met de tool die weinig mensen goed gebruiken.

"Disclosure of Material Connection: Some of the links in the post above are "affiliate links." This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commission. Regardless, I only recommend products or services I use personally and believe will add value to my readers. I am disclosing this in accordance with the Federal Trade Commission`s 16 CFR, Part 255: "Guides Concerning the Use of Endorsements and Testimonials in Advertising."

Comments

 1. Graag Erno ! Ben benieuwd !

 2. Mooie uitleg, dank Erno.
  Je schijnt ook de nieuwe message functionaliteit aan te kunnen vragen, tenminste dat is wat ik een week geleden gedaan heb via http://www.facebook.com/about/messages/ en daar staat nu dat ik spoedig een uitnodiging krijg. Als jij dat kan bespoedigen door mij op Facebook een uitnodiging te sturen: graag!

 3. Geen idee hoe dit verder gaat. Kees heb ik uitgenodigd en daarna kreeg ik de volgende melding:
  Kees Romkes is toegevoegd aan de uitnodigingslijst.
  Je uitnodiging wordt verzonden op het moment dat er meer beschikbaar zijn.

  Benieuwd of ik straks nog meer uitnodigingen kan versturen en of het sneller gaat Peter.

 4. desire alvares says:

  ik weet mijn ID van facebook niet, hoe werkt dat

 5. Patrick Gerards says:

  Hoi Erno,

  Om de één of andere reden ontvang ik geen e-mail meer als iemand mij een privé bericht/chat stuurt. Voorheen was dit wel het geval.
  Ik heb alle instellingen nagelopen (accountinstellingen-> meldingen -> berichten). Tevens heb ik mijn hele blocklist van mijn Hotmail doorlopen of ik onverhoopt iets block. Ik ontvang helemaal niks.
  Ik zie alleen het rode vakje als ik FB opstart. Enig idee?

  Groetjes Patrick

 6. mijn berichten komen niet aan op de prikbord van startpagina van facebook
  wie kan me er mee helpen alles staat open

 7. Hallo,
  Ik kan er maar niet aan wennen dat ik mijn smsjes nu ook bij facebook berichten binnen krijg. Hoe zet ik dit weer uit? Iemand enig idee??
  Alvast dank!

  • Hallo Daphne, je SMSjes komen binnen bij Facebook? Of krijg je Facebook berichten binnen via de SMS op je telefoon?
   Voor dat laatste vind je hier meer informatie Facebook-sms-berichten. Daar zie je ook SMS-berichten uitschakelen tussen staan.

   • Allebei! Haha Dank voor het snelle antwoord!! Ik ga het even uitzoeken..
    Gr. Daphne

    • Ik heb even gekeken, maar volgens mij is dit niet wat ik bedoel. Ik ontvang mijn gewone sms berichten in mijn berichtenbox van facebook. Maar ik wil mijn sms’jes gewoon op mijn telefoon ontvangen!

     • Dit snap ik niet Daphne. SMS komt binnen op een 06 nummer van jouw abonnement. Facebook heeft geen 06 waar je berichten naar kunt sturen.

     • Nee weet ik, maar vorige week vroeg facebook of ik mijn sms berichten wilde linken aan facebook. Zodat als ik een sms krijg, ik die ook kan lezen in mijn inbox van facebook. Leek mij wel handig, maar t is niet fijn. Als ik nu een sms krijg, krijg ik de melding van facebook en geen sms melding van mijn telefoon meer. Het is een beetje lastig uitleggen.. 🙂

   • Hallo kees,
    Hoe komt dat ik nu in een keer 34 mails binnen krijg als ik er normaal 2 a 3 in de mail box van facebook krijg hoe kan ik dat verhelpen

 8. goede middag,
  ik wil op Facebook aanmelden en ik krijg mezelf te zien alsof ik een ander ben en kan alleen vrienden met mezelf worden
  als ik bij mijn vriend kijk zie ik alles wel foto en alles wat er geschreven is
  wat is gebeurt HELP AUB

 9. Als ik iemand feliciteer op facebook ,dan krijg ik op mijn telefoon via facebook ook alle andere felicitaties te zien per berichtje .Hoe zet ik dat uit ?

  Gr Simone

 10. Ik zou graag weer normale email/chat berichtjes krijgen .aub niet via die chat ,,,,
  Bij die mail kun je tenminste rustig schrijven en niet onderbroken worden door al die andere chatter s

 11. Mieke says:

  Als je per ongeluk een chatsessie heeft doorgestuurd naar iemand,hoe kan je dat dan achterhalen,kom dit in je berichten terecht dan, mijn facebook is in het engels en nederlands door elkaar en begrijp het niet zo goed,ik wilde mijn chatsessies verwijderen, maar zit ermee in dat ik ze doorgestuurd heb naar mensen in de plaats.

 12. Ik wil graag een bericht op Facebook verplaatsen naar mijn emailadres. Hoe doe ik dit?

 13. Hoi
  Waarom kan ik geen reacties beantwoorden? Moet ik deze instelling aanzetten op me mobiel of via computer?

 14. Narda van Kuijck-Hoeijmakers says:

  Hoi, ik krijg momenteel alle facebook meldingen binnen in mijn mailbox en dat vind ik niet luek, het zijn er 200 per dag, hoe kan ik dit veranderen bij de instellingen van Facebook?

 15. Narda van Kuijck-Hoeijmakers says:

  Hoi, ik krijg momenteel alle facebook meldingen binnen in mijn mailbox en dat vind ik niet leuk, het zijn er 200 per dag, hoe kan ik dit veranderen bij de instellingen van Facebook?

 16. Voorheen werd een deel van een bericht in Messenger naar mijn email gestuurd. Dit is sinds kort niet meer zo. Hoe krijg ik dit weer terug?

  • Madelijn says:

   Een stuk van een bericht naar mijn email gestuurd ja. Als je dan zag staan “Zo, even de planten water gegeven “, dan wist je dat je niet helemaal hoefde in te loggen op Facebook. Mede om de berichtstuurder te motiveren niet meer van die onbenullige berichten te sturen die ik na 5 dagen pas lees.Tenminste, dat denkt zij.
   Ik zou dit ook heel graag terug willen.

 17. An Buyse says:

  Vraagje:
  Ik wil bij messenger Facebook de enter toets gebruiken als enter toets en niet verzendtoets.

 18. waarom kan ik maar tegelijk ma 50 vrienden taggen
  terwijl ik bij sommige zie die over de `139 hebben

 19. Dick van Bogerijen says:

  Wat een onzin ding is dat messenger, je krijgt berichten binnen maar kunt ze niet beantwoorden. Of je moet 35.000 pagina’s door gaan zitten lezen. Maak een bruikbaar ding.

 20. ik krijg niks te zien van facebook email

Trackbacks

 1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Erno Hannink, Erno Hannink. Erno Hannink heeft gezegd: Hoe werkt het vernieuwde Facebook berichten en Facebook e-mail — wil je een uitnodiging? http://bit.ly/if1ipQ […]

Geef jouw mening

*