Facebook de nieuwe zoekmachine

Door Erno Hannink | d. Narrow Networking

jun 29

Facebook is echt de concurrent aan het worden van Google. Dit gaat verder dan alleen het aantal bezoekers aan de sites.

Hier zie je hoe Facebook groeit richting Google in verkeer en in Australië er al voorbij gaat. Ook in 2010 is heeft het al een aantal malen meer verkeer gehad.

Via Hitwise

Facebook is al de grootste bron voor nieuws:

via Hitwise

Nu zien we de eerste externe zoekresultaten in Facebook:

In dit voorbeeld heb ik restaurant in London ingevoerd waar naar ik op zoek ben. En voila je ziet een aantal restaruants die via http://london-eating.co.uk zijn aangeleverd. De websites hebben wel allemaal tenminste 1 like.

Het is nog niet duidelijk hoe Facebook dit allemaal gaat doen. Soms levert dit wel eigenaardige resultaten op:

Dan heb je als bedrijf energie gestoken in een pagina op Facebook en zie daar komt tripadvisor.com ook met een resultaat. Of is dat juist goed?

AllFacebook:

Right now Facebook’s Open Graph has a relatively extensive list of types of objects that can be indexed. As described on the Open Graph protocol site, there are numerous objects that are broken down into the following categories: activities, businesses, groups, organizations, people, places, products and entertainment, and websites.

Het is al mogelijk om de Open Graph informatie aan je WordPress site toe te voegen via bijvoorbeeld een Facebook plugin. Je moet dan wel je Facebook ID invullen. bijvoorbeeld met de Facebook Open Graph Widget. Zie in de rechter zijkant.

Wat denk jij is Facebook een concurrent voor Google wat betreft vind resultaten?
Ga jij je site aanpassen en Open Graph toevoegen aan iedere pagina?

Bronnen:
ClickZ Facebook Dismisses ‘Taking On Google’ Talk
AllFacebook Facebook Unleashes Open Graph Search Engine, Declares War On Google
AllFacebook Facebook Tests Show SEO May Be Possible With Open Graph
SearchEngineWatch Facebook In Early Stage Search Engine Tests?

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed