Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel

Door Erno Hannink | d. Narrow Networking

mrt 06

Een van de meest gelezen artikelen op ErnoHannink.nl gaat over hoe je een ‘persoonlijk profiel’ omzet naar een zakelijke pagina.

Als je op dit moment deze migratie doet dan krijg je een pagina met de naam van je profiel en je ‘vrienden’ worden fans van de pagina. Het profiel wordt daarnaast omgezet naar een zogenaamd zakelijk profiel, dit is de beheerder van de pagina. Als je een pagina maakt zonder dat je een persoonlijk profiel hebt, wordt er ook een zakelijk account gemaakt.

Facebook business account pagina page

Met een Facebook zakelijk account kun je pagina’s beheren en advertenties voor je pagina maken en beheren. Verder zo’n zakelijk profiel nog al wat beperkingen.
Zo kun je bijvoorbeeld met een Facebook zakelijk account:

  • geen vrienden toevoegen aan je profiel.
  • geen groep aanmaken.
  • niet deelnemen aan groepen.
  • niet zoeken in Facebook – je mist de zoekbalk

Hoe weet ik of ik een Facebook zakelijk account heb?

Je kunt een zakelijk account het eenvoudigste herkennen aan het ontbreken van het zoekveld bovenin de blauwe balk.
Facebook zakelijk account herkennen

Je hebt een zakelijk account

Je komt tot de conclusie “Ai, ik heb een zakelijk account en ik wil wel meer met Facebook.” Hoe maak je dan van dat zakelijke account een persoonlijk profiel waarmee je wel alles kunt op Facebook?

Je kunt dit niet zelf. Je moet hiervoor een aanvraag doen bij Facebook.
Hiervoor ga je naar https://www.facebook.com/help/contact/?id=366956053339943

Facebook zakelijk account converteren in persoonlijk profiel

Persoonlijk profiel voor contact met klanten

Als je de migratie aanvraagt wordt je gevraagd waarom je wilt migreren. Kies je optie 1. ‘Promotie van mijn bedrijf’ of optie 2. ‘Contact met mijn klanten of fans’ dan krijg je de volgende melding

“Volgens de Gebruiksvoorwaarden van Facebook moeten persoonlijke accounts uitsluitend individuele personen vertegenwoordigen. Het is in strijd met deze richtlijnen om een persoonlijk account te gebruiken om iets of iemand anders te vertegenwoordigen dan jezelf (bijv.: merken, bedrijven, huisdieren, ideeën, enzovoort).

We hebben bepaald dat je persoonlijke account terecht is gemigreerd naar een pagina. Meer informatie over het verschil tussen persoonlijke accounts en pagina’s.”

Facebook zakelijk account naar persoonlijk profiel

Deze twee opties zijn de reden waarom je een niet echt persoonlijk profiel had en het dus is omgezet naar een zakelijk account. Voor deze zakelijke interactie zijn pagina’s bedoelt. De interactie vanuit je persoonlijke profiel is bedoeld voor persoonlijk contact met vrienden en familie.

Soms worden klanten ook persoonlijke vrienden, dan kun je er dus vanuit je persoonlijke profiel contact mee hebben.

Facebook zakelijk account migreren naar persoonlijk profiel

Zoals gezegd is je persoonlijke profiel voor contact met vrienden en familie. Je kiest dus voor optie 3. ‘Persoonlijk contact met vrienden en familie’ als je het Facebook zakelijke account wilt migreren na een persoonlijk account.
Facebook zakelijk profiel omzetten naar persoonlijk profiel

“Onthoud altijd dit: persoonlijke accounts zijn alleen bedoeld voor individuele personen. Je persoonlijke account moet jou in eigen persoon vertegenwoordigen en je echte naam en geboortedatum bevatten. Als je je persoonlijke account voor zakelijke doeleinden wilt gebruiken, lees dan meer over het beheren van je pagina.”

Facebook zakelijk account omzetten naar persoonlijk account

Vul je voornaam en achternaam in zonder toevoegingen. Dus geen bedrijfsnaam bij tweede naam bijvoorbeeld.

In het veld ‘Aanvullende opmerkingen’, zou ik iets vermelden over hoe je een zakelijk account hebt gekregen. Dit komt waarschijnlijk omdat je een verkeerd persoonlijk profiel hebt omgezet naar een pagina of omdat je een pagina bent gestart zonder persoonlijk profiel.

Let op: “Ik bevestig dat ik begrijp dat wanneer ik mijn zakelijke account converteer in een persoonlijk account, dit een permanente conversie is die niet ongedaan kan worden gemaakt. Ik begrijp ook dat ik kan worden gevraagd een kopie van mijn id-bewijs af te geven tijdens dit proces.”

En nu wachten tot Facebook je profiel omzet of nog bij je terugkomt met het verzoek van een kopie van je ID bewijs.

Tijdlijn en oude profiel terug

Dit kan niet. Ben je eenmaal overgeschakeld naar de tijdlijn opmaak, dan kun je niet terug naar je oude profiel. Uiteindelijk gaat iedereen over naar tijdlijn, automatisch

“We bieden geen functionaliteitsondersteuning voor de tijdlijn, het nieuwe profiel, maar in ons Helpcentrum zijn diverse informatiebronnen te vinden:

Meer informatie over tijdlijn
…”

Heb jij succesvol je profiel omgezet?

Ik ben benieuwd, heb jij succesvol je zakelijk account omgezet naar een persoonlijk profiel? Laat dan hieronder horen hoe eenvoudig/lastig dit was en hoe lang het duurde.

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed